Wiki Woensdag: Rise Against - Last Chance Blueprint

Toegevoegd op woensdag 6 maart 2013, 13:15
Laatste update woensdag 6 maart 2013, 13:21
Geschreven door Haiko

De Wiki Woensdag vraag van vandaag komt uit een andere hoek dan gebruikelijk. Waar we regelmatig vragen krijgen over vinyl, geluidskwaliteit en audio-apparatuur, gaat de wiki-vraag deze keer over een audiofragment in een punksong.

De vraag

Via twitter kregen we namelijk de vraag binnen waar het intro-fragment van het door Rise Against geschreven nummer ‘Last Chance Blueprint’ vandaan komt.

Wiki Woensdag vraag: Rise Against - Last Chance Blueprint

Last Chance Blueprint is de negende track op het album Revolutions Per Minute, het tweede studio-album van Rise Against.

Het fragment

De track wordt geopend met de tekst:

 ‘Jane, he’s a freak

Then so am I! And we’ll always be freaks and we’ll never be like other people. And you’ll never be a freak, because you’re just .. too perfect

Het antwoord

De tekst is afkomstig van een scene uit de film American Beauty uit 1999. Het is overigens niet het enige fragment uit American Beauty dat gebruikt is op het album.

Even later is namelijk ook de tekst:

If I had to leave tonight, would you come with me?

‘What?

‘If I had to go to New York and live, tonight, would you come with me?

Beide citaten zijn door Rise Against bewust gekozen om de mening van Last Chance Blueprint kracht bij te zetten. Het nummer gaat namelijk over de wanhopige behoefte om zo snel mogelijk te vluchten uit de plaats waar je je bevindt. Een thema dat door het gehele album regelmatig terugkomt (bijvoorbeeld ook in Torches). 

Jouw vraag laten beantwoorden door Rockblog

Ook jij kunt jouw rock-, audio- of vinyl-gerelateerde vraag insturen en door ons laten beantwoorden op Wiki Woensdag. Dat kun je doen door een bericht achter te laten op onze facebook pagina of ons een tweet te sturen met hashtag #wikiwoensdag.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!