De wandelgangen; Geruchten voor Pukkelpop 2013 op een rij

Toegevoegd op donderdag 14 maart 2013, 19:40
Laatste update donderdag 14 maart 2013, 20:36
Geschreven door Gregory

Ieder jaar wordt er flink gespeculeerd op (grote) namen voor de zomerfestivals in binnen- en buitenland. Ook Rockblog houdt  het gehele jaar de roddels en nieuwtjes scherp in de gaten en net als vorig jaar brengen we regelmatig geruchten-updates naar buiten. Dit jaar doen we dat onder de noemer ‘De Wandelgangen’. Deze keer lichten we de Pukkelpop mogelijkheden grondig door. Kodaline en Polyphonic Spree hebben zichzelf al bevestigd, hier zijn nog enkele andere grote kanshebbers voor de 2013 affiche.

System Of A Down

Gemengde berichten over deze. Terwijl sommige er 100 procent van overtuigd zijn dat ze er bij zijn weten andere dan weer zeker van niet. De band zou tijdens Pukkelpop een rustdag inbouwen in hun tour kalender. Wij hopen stiekem toch dat we ze eindelijk nog eens in België mogen verwelkomen.

Eminem

‘S werelds meest bekende rapper stond ook al op de programmatie voor de ramp editie. Beetje heer zou dan tijdens zijn nieuwe Europese zomer tour zonder al te veel te mopperen meteen tekenen voor een nieuwe boeking.

Fall Out Boy

Klein bier vergeleken met de Black Flag reünie maar ze staan er dus het is er mee leren leven. Wat startte als een best aardig bandje lijkt nu de Green Day tour op te gaan. Benieuwd of Save Rock And Roll meer is dan een loze album titel.

Slayer

Als er zich weer een storm voor doet deze editie dan regent het waarschijnlijk bloed. Deze gevestigde waarden in de Metal scene zijn al bevestigd voor Lowlands, Pukkelpop komt daar ook nog wel bij.

Nine Inch Nails

Na drie jaar zijn ze terug! Trent Reznor en de zijnen hebben er zin en dat is ook te merken aan hun tour kalender. Onder meer Reading & Leeds en het spiksplinternieuwe Rock ’N Heim staan al op het programma.

Nick Cave & The Bad Seeds

De kans is groot dat Nick Cave na zijn Werchter passage twee jaar geleden alweer de Vlaamse festival weiden aandoet. Deze keer zou hij met zijn Bad Seeds dat magistrale Push The Sky Away komen voorstellen.

Tenacious D

Ik denk dat er rellen uitbreken als België dit jaar WEER geen Tenacious D op zijn festivals krijgt. Het volk roept al jaren om Jack Black en Kyle Gass, hoog tijd om daar ook eens gehoor aan te geven.

The Menzingers

The Menzingers hebben met hun ‘On The Impossible Past’ met voorsprong de beste Punkrock plaat van 2012 gereleaset. De gelukkigen waren er vorig jaar op Groezrock al bij, de rest krijgt deze zomer weer een kans. The Menzingers staan reeds bevestigd voor Lowlands.

The Fratellis

Jon, Barry & Mince, het zou zomaar de titel voor een Britse sitcom kunnen zijn. Ik persoonlijk ben helemaal gek op deze band. Hits als Henrietta en Chelsea Dagger zijn op zich zelf al een Pukkelpop dagticket waard.

Andere geruchten

Als Werchter ze niet boekt doet Pukkelpop het wel, NOFX komt sowieso deze zomer terug naar België. Street Dogs lijken na een korte hiatus weer het beste van zichzelf te willen komen geven op de Europese festival weiden. Ze starten hiermee op Rebellion (UK). Hurts komt met een nieuw album en met een nieuwe tour. Een Pukkelpop band pur sang! Ook Bad Religion tourt lustig verder in Augustus. Het is niet ongewoon dat de afsluiter van Groezrock ook nog eens Pukkelpop aandoet.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!