Record Store Day 2013: onze favoriete releases

Toegevoegd op vrijdag 19 april 2013, 23:16
Laatste update vrijdag 19 april 2013, 23:16
Geschreven door Haiko

Record Store Day 2013: onze favoriete releases

Record Store day is weer aangebroken en daar besteden we bij Rockblog maar al te graag aandacht aan. Onze vinylfreaks gaan ook dit jaar weer op jacht naar unieke platen en proberen zo hun steentje bij te dragen aan de muziekwereld. Hieronder vind je de drie speciale Record Store Day items die bovenaan de lijst staan van onze teamleden.

Check ook: Record Store Day 2013: releases en instores die je niet mag missen. 

Joep

Nick Cave & The Bad Seeds – Animal X

Op het 15e album van Nick Cave ‘Push The Sky Away’ doet Nick Cave het rustiger aan. Het levert één van zijn beste platen op en doet een gooi naar de jaarlijstjes van 2013. Animal X is een onuitgebracht nummer uit de opnamesessies van het recente album. Ongetwijfeld een kwaliteitstrack op een picturedisc 7”.

The Black Keys / The Stooges – No Fun

Op deze prachtige flame colored 7” staan twee uitvoeringen van het nummer No Fun. Op kant A het origineel door The Stooges (Iggy Pop) uit 1969 en op kant B de uitvoering door The Black Keys uit 2002. De cover stond eerder al op de EP ‘The Moan’.

dEUS – Suds and Soda

Misschien de grootste Belgische rocksong ooit. Suds and Soda van dEUS weet live bijna 20 jaren na dato nog steeds te zorgen voor een hoogtepunt met de kenmerkende vioollijn die doet denken aan de sirene van een ambulance. Deze release komt op een gele 12” met een drietal extra tracks waaronder Secret Hell.

Jeroen

Burzum – Filosofem (2 LP clear vinyl)

'Filosofem' was het laatste album dat Varg Vikernes opnam voordat hij voor lange tijd achter de tralies verdween wegens de moord op Euronymous (gitarist van Mayhem). 'Filosofem' is een prachtig duister black metal meesterwerk en verdient het om op vinyl aan te schaffen.

Steven Wilson – Luminol (12'' picture disc)

Als echte Steven Wilson fanaat wil je natuurlijk alles van de man hebben. Bij Steven Wilson is dat, gezien de productiviteit van de man, haast onmogelijk. Deze picture disc is echter een heel mooi hebbedingetje en te mooi om te laten liggen.

Mas Season – Above (2 LP)

Met de klanken van dit album word ik al jaren 's morgens wakker. De cd versie van dit album zit namelijk in mijn wekkerradio. Het wordt tijd dat ik dit album van supergroep Mad Season (met Barrett Martin, Layne Staley, John Baker Saunders and Mike McCready) eens een keer aanschaf op vinyl. De gelimiteerde vinylversie speciaal voor Record Store Day zal ik dan ook niet laten liggen.

Haiko

Unida – Coping With The Urban Coyote (LP)

Tijdens Desertfest ga ik John Garcia eindelijk weer aan het werk zien, ditmaal met Unida. Hopelijk speelt de band dan flink wat materiaal van debuutalbum Coping With The Urban Coyote, want daarop doet Garcia’s stem regelmatig denken aan zijn vocalen bij Kyuss. Heerlijk lijkt het me om de rauwe klanken van Black Woman uit de speakers te horen nadat Coping With The Urban Coyote onder de naald gelegd is.

Biffy Clyro – Black Chandelier (7”)

De echte fan van Biffy Clyro zal deze release natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. We hebben het over ‘slechts’ een seven inch van het Schotse rocktrio, maar deze wordt wel op een toffe doorzichtige plaat geperst met daarop een patroon van zwarte spatten. Naast de live-versie van Black Chandelier op de A-kant, staat er op de B-kant een unreleased track met de titel City Of Dreadful Night.

CAKE – Sheep Go To Heaven / Jesus Wrote A Black Check (7")

Ik heb een zwak voor Cake’s bitterzoete teksten op vrolijke melodieën. Wie wel eens van de band gehoord heeft, kent waarschijnlijk de hitsingle Short Skirt, Long Jacket, maar mijn persoonlijke favoriete song is altijd Sheep Go To Heaven geweest. Die track wordt voor Record Store Day samen met Jesus Wrote A Blank Check op 7” vinyl gezet en hopelijk ligt er voor mij nog een exemplaar bij de lokale platenzaak. 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!