Juni in 013; welke shows mag je niet missen in Tilburg?

Toegevoegd op woensdag 29 mei 2013, 11:53
Laatste update woensdag 29 mei 2013, 11:53
Geschreven door Dirk

Juni staat voor de deur; hoewel er overal toffe shows in de agenda staan, spant 013 in Tilburg deze maand de kroon met een programma waar je U tegen zegt. Op 8 juni staat Huntress in Stage01, 17 juni komt 3 Doors Down langs in de Grote Zaal en een dagje later, 18 juni, speelt ook Black Pyramid de Stage01 ongetwijfeld plat. Dat is echter niet alles. De komende maand zullen wij ook te gast zijn bij de volgende lijst grootheden, welke we graag verder toelichten:

Joe Satriani

Support: Oli Brown

Na veel sessiewerk en het intensief touren met een supertrio tijdens de G3 tour, wordt er met album ‘Unstoppable’ weer verder gebouwd aan de solocarrière van Joe Satriani. Veel betere snarenplukkers dan deze kale, achter een zonnebril gehulde, legende zijn er amper te vinden. Woensdag 5 juni ‘gewoon’ te zien in een relatief intieme zaal, waarbij de schade slechts €42,50 betreft.

Limp Bizkit

Support: In This Moment

Pioniers van de combinatie rap en metal, zo zou Limp Bizkit omschreven mogen worden. De cover van George Michael’s ‘Faith’ is uiterst herkenbaar en ook de raps van Fred Durst in bijvoorbeeld hits ‘My Generation’ en ‘My Way’ kunnen door menig muziekliefhebber uit volle borst meegeschreeuwd worden. As we speak is de band bezig aan een nieuw album, dat in de zomer zal verschijnen. Met wat geluk zullen we -voor 40 piek op 10 juni- in 013 dus al een kleine preview hiervan krijgen.

Korn

Support: Hellyeah + Love and Death

Maarliefst drie dagen op rij zal 013 in het teken staan van (nu-)metal. Na Limp Bizkit en Coal Chamber is het op woensdag 12 juni namelijk tijd voor de Amerikaanse metalband Korn. Hoewel de formatie in 2011 ook al op het podium in Tilburg stond, krijgt deze show een bijzondere lading mee; oud-gitarist en medeoprichter Brian 'Head' Welch speelt tijdelijk weer mee. Head was een van de medeoprichters van Korn in 1993, maar stopte in 2005 om van een drugsverslaving af te komen en lekker rock ’n roll ‘God te vinden’.

Het voorprogramma bestaat uit supergroep Hellyeah –met leden van Mudvayne, Nothingface, Damageplan en Pantera- en ook Korn-gitarist Brian ‘Head’ Welch speelt met zijn nieuwe band: Love and Death. Tickets: €39.

Whitesnake

De hardrock-veteranen van Whitesnake komen op dinsdag 18 juni voor een exclusieve show terug naar Nederland. Naast David Coverdale (oa Deep Purple) spelen tegenwoordig meerdere topmuzikanten in de Britse band. Zo maken Doug Aldrich (o.a. Burning Rain), gitarist Reb Beach (o.a. Alice Cooper), bassist Michael Devin (o.a. Lynch Mob), toetsenist Brian Ruedy (o.a. Bryan Adams) en drummer Brian Tichy ( o.a. Ozzy Osbourne) tegenwoordig deel uit van de vaste formatie. Wacht dus niet te lang met het halen van kaarten (á €53), of, let op, houd onze facebook (www.facebook.nl/rockblog) de komende weken in de gaten!


Dat is nog lang niet alles, ook de volgende shows staan op de kalender:

Dinsdag 11 juni, 20:00, Coal Chamber (Enige NL Show)

Woensdag 19 juni, 20:30, The Bouncing Souls + Everytime I Die (Kaarten winnen? Check hier ons Magazine!)

Zondag 23 juni, 20:30, The Black Crowes

Woensdag 26 juni, 20:00, Papa Roach + Escape The Fate (Enige NL Show)

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!