Preview Rock am Ring 2013

Toegevoegd op donderdag 6 juni 2013, 22:25
Laatste update donderdag 6 juni 2013, 23:27
Geschreven door Jos

Preview Rock am Ring 2013

7 tot en met 9 juni moeten de coureurs op de Nürnbergring in Eifel alweer plaats ruimen voor Rock am Ring, het grootste Duits Rock n’ fn’ Roll feestje van het jaar (vergezeld door haar zusje Rock im Park uiteraard). Hoewel het dit jaar weer binnen no-time hartstikke AUSVERKAUFT was, is Rockblog toch weer van de partij. Speciaal voor jou hebben we de meest veelbelovende acts, met stage en al, op een rijtje gezet. Attent toch?

Vrijdag 7 juni

Asking Alexandria (Warsteiner Alternastage, 15:50-16:20)
Deze vijfkoppige metalcore band zal binnen een half uur de hele Nürnbergring ondersteboven keren. Begin augustus brengen zij hun nieuwste album From Death To Destiny uit, wellicht trakteren ze de festivalgangers dan ook op wat nieuwe pareltjes. (Noot van de redactie voor het vrouwelijk schoon: Ben is op de Kerrang! Awards genomineerd voor “Hottest Male”)

Paramore (Seat Centerstage, 19:05-20:05)
Paramore heeft onlangs een aantal bandleden gewisseld en een nieuw album uitgebracht. De langspeler heeft een iets andere inslag dan vorige platen maar maakte op ons toch een meer dan goede indruk. Wees klaar voor een uurtje zweemzoet wegdromen met Hayley bij de Centerstage! 

Bullet For My Valentine (Warsteiner Alternastage, 21:20-22:15)
Wie de band een beetje volgt, zal het niet ontgaan zijn dat ook Bullet For My Valentine met een nieuwe plaat kwam dit jaar: Temper Temper. Een leuk weetje van ons alvast; de plaat is niet wat je van Bullet gewend bent. De sound is (zoals Matt zelf toegaf in een interview met Rockblog) ‘volwassener’ en ‘commerciëler’ geworden. Dit hoeft niet per definitie een slecht iets zijn. De heren van Bullet For My Valentine blijven nog steeds doen waar ze goed in zijn.

Limp Bizkit (Warsteiner Alternastage, 22:45-00:00)
Zijn jullie ook zo nieuwsgierig naar The Unquestionable Truth (Part 2)? Mocht Limp Bizkit besluiten een tipje van de sluier te geven dan kan je maar beter maken dat je er bij bent. Ondanks het nieuw materiaal zullen er ook weer een hele hoop klassiekers de revue passeren aan de Warsteiner Alternastage. Wees klaar voor een flinke dosis gitaar geweld en een dikke moshpit.

Korn (Warsteiner Alternastage, 00:30-01:45)
Als je om half één nog energie over hebt mag je deze show niet missen. De mannen van Korn weten hoe ze een strakke set neer moeten zetten en zullen dan ook alles geven wat ze hebben. Ondanks dat frontman Jonathan Davis zo nu en dan een kleine break nodig heeft zal de band zich ongetwijfeld weer van zijn beste kant laten zien.
 

Zaterdag 8 juni

Papa Roach (Seat Centerstag, 16:05-16:50)
Papa Roach heeft de afgelopen jaren veel diversiteit getoond als het gaat om muziek maken. Ze begonnen als rap metal band, werden een tijdje een hardrockband en zitten nu tussen metal, hardcore, punk en pop in. Het kan ook niet anders of diversiteit wordt deze showrockers hun grootste troef.

Airbourne (Seat Centerstage, 17:15-18:00)
Ook Airbourne heeft niet stil gezeten en kwam dit jaar met een nieuw album: Black Dog Barking. Ongetwijfeld dat ze hun drie kwartier op de Centerstage gaan opvullen met wat nieuwe klanken! De single Live It Up en het optreden op FortaRock beloven alvast veel goeds.

Biffy Clyro (Warsteiner Alternastage, 19:00-19:50)
Deze Schotse verschijning doet menig vrouwenhart sneller slaan. Na al een flinke hap van het succes gesmaakt te hebben met hun vorige platen, probeert Biffy opnieuw de harten van de alternative rockwereld te veroveren met Opposites. Dat ze dit jaar nog de award voor Best British Band in ontvangst mochten nemen is gewoon maar weer de zoveelste reden dat je deze jongens niet mag overslaan bij het opstellen van je planning.

Stone Sour (Seat Centerstage, 19:45-20:45)
Met de House of Gold & Bones Parts 1 and 2 tour cycle, brengt Stone Sour ook een bezoek aan Rock am Ring. Hoewel het nieuwe werk centraal zal staan, verwachten wij toch ook nog een stevige dosis oudere nummers. Maak je alvast klaar om wakker geschud te worden met nummers zoals 30/30-150 en Get inside om vervolgens helemaal terug rustig te worden met kunststukjes als Through Glass en Bother.

Volbeat (Seat Centerstag, 21:15-22:45)
De Deense hardrockband bracht in april zijn vijfde album uit. Na driedubbel platina en dubbel goud voor het vorige album waren de verwachtingen hoog gespannen. De meningen over het laatste album zijn wellicht verdeeld maar een ding is zeker: als Volbeat het podium op komt is het een groot feest. Het unieke stemgeluid van Michael zal zorgen voor een flinke Rock and Roll vibe op de Centerstage.

The Killers (Warsteiner Alternastag, 00:30-02:00)
Na een uitverkocht knalfeest in de Ziggo Dome zullen vele Nederlandse fans uitrukken naar Rock Am Ring (en/of Pinkpop volgende week) om deze band opnieuw te bewonderen. Met de Battle Born World Tour hebben zij niet alleen trouwe fans blij gemaakt, maar ook een hoop nieuwe zieltjes gewonnen. De Killers zullen een spetterend afsluiter zijn voor de tweede Rock am Ring dag.
 

Zondag 9 juni

Royal Republic (Seat Centerstage, 15:05-15:45)
Na een gecancelde tour en drie maanden stil zitten is de Zweedse garagerockband terug van weggeweest. Volgens recente berichten barsten de mannen van de energie en de zin om weer herrie te maken; een goede reden dus om wakker te worden met The Royal.

Bad Religion (Seat Centerstage, 16:10-16:55)
Bad Religion gaat al ruim een kwart eeuw mee en lijkt nog lang niet aan stoppen te denken. De tour is deze keer gewijd aan het album True North, dat de heren voor het eerst in de geschiedenis een plaatsje in de top 20 van de “Billboard album charts” bezorgde. Een goede reden om even een kijkje te nemen.  

Simple Plan (Seat Centerstage, 17:20-18:05)
Als één van de weinige poppunk bands valt Simple Plan wel op in het spielplan. Toen de band besloot om samen te werken met Sean Paul, trok menig fan zijn wenkbrauw op. De band doet het echter goed en is een feestje om live te zien. De energie spat van hun liveshows af en als het weer mee zit kunnen ze zelfs misschien met “Summer Paradise” nog weg komen ook.

Escape The Fate (Clubstage, 19:45-20:30)
Onlangs interviewde Rockblog Craig. Hij vertelde ons dat hij nog wel eens lazarus op het podium wil staan om te zorgen voor een hoop heisa. Verwacht van deze post-hardcore band niet minder dan een stevige avond moshen.

Green Day (Seat Centerstage, 22:00-00:20)
Het festival zal grootschalig afgesloten worden met een 2,5 uur durende show van Green Day. De eeuwig Puberende Punkers hebben er de afgelopen shows zomaar een gewoonte van gemaakt om elke avond hun legendarische album Dookie in zijn geheel te brengen. Reden genoeg om dit zooitje live los te zien barsten. Mocht je na drie dagen feesten nog energie over hebben mag je deze afsluiter absoluut niet missen.


De gehele line-up van Rock am Ring kun je gewoon hier bewonderen.
Achter het net gevist met tickets? Wees niet getreurd: Voor Rock im Park zijn nog wél kaarten beschikbaar. Check voor die line-up onze preview van Rock im Park.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!