Preview Bospop 2013

Toegevoegd op donderdag 11 juli 2013, 16:17
Laatste update donderdag 11 juli 2013, 16:32
Geschreven door Redactie
Komend weekend is het weer zover: Bospop 2013. Deze editie staat volledig in het teken van de terugkeer. Terug naar het oude vertrouwde festivalterrein en de daarbij behorende gezelligheid en familiaire sfeer die dit festival altijd zo heeft gekenmerkt. Het terrein van de afgelopen jaren bleek toch te groot te zijn, hoge bezoekersaantallen bleven uit, productiekosten waren te hoog en de sfeer was ver te zoeken. De roep om terugkeer was dan ook luid.
 
Ook een terugkeer naar de "roots" van het festival, namelijk classic rock georiënteerd. De voortekenen zijn goed. De kaartverkoop loopt lekker en zelfs het weer lijkt Weert goed gezind te zijn. Natuurlijk was er ook dit jaar weer veel kritiek op de line-up. Te veel oude bekende en wel erg veilig. Ook dit hoort al jaren bij Bospop. Wat valt er te beluisteren het komend weekend?  Een paar acts op een rijtje.

Zaterdag 13 juli 2013

The Pink Floyd Sound en The Dutch Eagles

Enigszins curieus om te kiezen voor twee cover bands. Er is genoeg jong talent om deze spots te vullen, zelfs uit eigen regio (gemiste kans?). Maar als er dan covers gespeeld moeten worden, dan zijn The Eagels en Pink Floyd natuurlijk een uitstekende keuze.
 
Amy Macdonald
Deze Schotse zangeres kende in 2007 een vliegende start van haar carrière. Haar eerste cd This is the life leverde een grote hit op, Mr Rock & Roll. Haar laatste wapenfeit uit 2012 - Life In A Beautiful Light - is redelijk ontvangen. Zal het haar gaan lukken om de mensen voor de mainstage in beweging te krijgen?
 
Roger Hodgson & Band
De stem van Supertramp. Alle hits zullen weer voorbij komen. School, Breakfast in America, The logical song en natuurlijk It’s raining again.
 
Crosby, Stills & Nash
Grootheden zijn het zeker. In 1969 al op Woodstock. Een klinkende naam voor Bospop 2013. Gaan deze mannen zorgen voor het vuurwerk dat bij een afsluiter hoort?

Zondag 14 juli 2013

Kitty, Daisy & Lewis
Een driekoppige band bestaande uit broers en zussen. Multi-instrumentalisten spelen o.a. gitaar, piano, banjo, mondharmonica, contrabas, ukelele, drums, trombone, xylofoon en accordeon. Een mix van blues, swing en rock-'n-roll.
 
Within Temptation
Een van de weinige Nederlandse shows dit jaar. De erg vroege programmering (zelfs nog voor de Golden Earring) is voor deze band van internationale allure toch wel merkwaardig.
 
Steven Wilson
Deze man is een must voor de liefhebbers van de betere prog-rock. Vooral bekend als zanger en gitarist van de progressieve rockband Porcupine Tree en als producer en zal de afsluiter zijn op de second stage.
 
ZZ Top
Ook terug op Bospop na hun optreden in 2008. De bebaarde mannen uit Texas waar je geen verrassing van hoeft te verwachten maar wel een dosis stevige bluesrock van hoog niveau. 
 
Het festival vindt komend weekend op zaterdag 13 en zondag 14 juli plaats op Sportpark Boshoven te Weert. Er zijn twee podia: main- en second stage/tentstage. Natuurlijk is er een camping en een festivalmarkt. Voor de volledige line-up en timetable kun je terecht op de website van Bospop. Daar vind je ook alle info over de kaartverkoop.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!