Ieper Hardcore Festival

Toegevoegd op donderdag 25 juli 2013, 20:13
Laatste update donderdag 25 juli 2013, 20:14
Geschreven door Els

Ieper Hardcore Festival

Over een paar weken is het weer zo ver, dan gaat de alweer 21ste editie van het driedaagse Ieper Hardcore Fest van start.  Het kloppende hart van de H8000 scene laat er geen gras over groeien en pakt uit met namen zoals Cro-Mags, Black Flag, Devil In Me, I Killed The Prom Queen, Hessian, Leftöver Crack, Catharsis, Mondo Generator, Oathbreaker, The Homeless, Xerses, Whitechapel, Coffins, Brutality Will Prevail, Amenra, The Black Heart Rebellion, Madball, No Turning Back en nog vele andere acts.

Dit festival is duidelijk maatschappelijk geëngageerd en dat blijkt ook uit de green policy die Ieperfest in hoogachting neemt. Dat gaat niet onopgemerkt voorbij, want in 2010 en 2012 kon het festival enkele prijzen binnenrijven die door OVAM uitgedeeld worden.

Bij de More Than Music tent kan je terecht voor een discussietje met verschillende bands en actiegroepen, een handvol spoken words optredens meepikken (van o.a. Greg Bennick), presentaties en documentaires bekijken of live interviews volgen waarbij je zelf ook de kans krijgt om een vraag te stellen. De leeszuchtigen kunnen dan weer neerploffen in de sofa’s en de zine libary ontdekken.

De gastronomische skills zijn niet te onderschatten met op de menukaart veganistische gerechten die van dag tot dag verschillen.  Ook Oxfam Fairtrade en een vegan snack bar staan klaar voor de hongerigen. Verder kan je op het festivalterrein alles krijgen wat vegan is: van sojaijs tot veganistische stoofpot of een portie frietjes met veganaise.

Redenen genoeg om dit festival heuelemaal niet te willen missen.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!