Bijzondere releaseshow Candybar Planet @ Evoluon Eindhoven

Toegevoegd op dinsdag 24 september 2013, 11:22
Laatste update dinsdag 24 september 2013, 16:20
Geschreven door Reno

Bijzondere releaseshow Candybar Planet @ Evoluon Eindhoven

Komende vrijdag (27-09) belooft een bijzondere avond te worden in Eindhoven. Candybar Planet, één van de bands die in de jaren negentig aan de wieg stond van de bloeiende rockscene die Eindhoven Rockcity ging heten, released na 14 jaar de opvolger van het debuut '32 bitch' uit 1999. Het nieuw album is 'Timelapse' getiteld en de locatie voor de release show is dit keer geen standaard poppodium, maar het unieke en iconisch gebouw Evoluon.

Candybar Planet

Samen met bands als o.a. Peter Pan Speedrock, 7Zuma7 en The Spades zetten Candybar Planet Eindhoven als internationaal vermaarde rockstad definitief op de kaart. De muzikale invloed van Rockcity was groot en waaierde uit over tientallen bands, zelfs tot ver buiten onze landsgrenzen. 

Na de debuut-CD 32 Bitch uit 1999 verscheen nog een titelloze EP maar pas nu, na veertien jaar(!), is er dan eindelijk de nieuwe tweede CD. In 2011 keerde de band voor het eerst terug in de Effenaar samen met een eenmalige show van 7Zuma7. In de tussenliggende periode is de band wel live actief gebleven met onder meer indrukwekkende shows op Paaspop en Speedfest in 2012 en op Roadburn 2013.

De line-up bestaat tegenwoordig naast zanger-gitarist Richard Plukker uit gitarist Murphy van Oijen, bassist Roel Aben (tevens eigenaar van Dr. No Effects) en drummer Koen Rijnbeek. Qua muzikale stijl is de band weliswaar dicht bij zijn eigen herkenbare pakkende desert rock-sound van weleer gebleven maar dan wel met het geluid van nu.

D Deadly

Stadsgenoten D Deadly verzorgen op 27 september de support en zullen die avond hun debuut-CD presenteren. D Deadly bestaat uit de Eindhovenaren Dennis ‘Denvis’ Grotenhuis (zang/gitaar), Roel Blommers (gitaar/zang), Gijs van de Burgt (bas) en Jacco van Rooij (drums). Met een achtergrond in verschillende Eindhovense bands als the Spades, Suimasen, Denvis & the Real Deal en 7 Zuma 7 beperken de bandleden zich in de bezetting van D Deadly tot de essentie van een gitaarrockband. De nieuwe stijl refereert aan bands en muzikanten als Teenage Fanclub, Mark Lanegan, Big Star en Elliott Smith.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!