Pinkpop 2014 verwachtingen: alle geruchten op een rijtje

Toegevoegd op vrijdag 8 november 2013, 14:28
Laatste update vrijdag 8 november 2013, 14:49
Geschreven door Haiko

Pinkpop 2014 verwachtingen: alle geruchten op een rijtje

Traditiegetrouw wordt de affiche van Pinkpop pas tijdens de jaarlijkse persconferentie in februari onthuld. Wij lopen echter graag op de zaken vooruit, kijken goed om ons heen en doen ieder jaar een serie voorspellingen voor Neerland’s Oudste Popfestival.

Welke headliners verwacht jij op Pinkpop 2014? Stem hier!

Headliners

Laten we beginnen met een rijtje van zeven potentiële headliners. Het spreekt voor zich dat Pinkpop ruimte heeft voor maximaal drie van deze grote namen en gezien de buitenproportionele gages van dergelijke topacts is het zelfs realistischer om uit te gaan van maximaal twee.

Arctic Monkeys

Dit jaar moest Pinkpop de Arctic Monkeys aan zich voorbij laten gaan, omdat het gloednieuwe Best Kept Secret festival de Britse rockers voor hun neus wegkaapten. Voor 2014 wordt door de mannen opnieuw een festivaltourtje gepland en daarbij zou Pinkpop prima in het tourschema passen. 

Black Sabbath

Deze maand zijn Ozzy en co nog te zien in de Ziggo Dome, maar ondertussen worden de eerste festivalshows van Black Sabbath voor volgend jaar al aangekondigd. In juni speelt de band onder meer op het Novarock festival in Oostenrijk, dat een week later plaatsvindt dan Pinkpop.

Linkin Park

Erg origineel zou de boeking niet zijn, want in 2012 sloot Chester Bennington met zijn nu-metalband al de zondag van het festival in Landgraaf af. Komend jaar zal Linkin Park een aantal festivalshows gaan doen waarbij het gehele Hybrid Theory album integraal zal worden gebracht. Daarmee zou een optreden op Pinkpop nog enigzins interessant kunnen worden. Linkin Park wordt overigens in Engeland ondersteund door Fall Out Boy: ook een naampje om rekening mee te houden.

Metallica

Lars Ulrich liet al doorschemeren dat hij samen met zijn maten van Metallica in juni maar al te graag festivals als Glastonbury zou willen aandoen. Daarmee is de deur wagenwijd opengezet voor Pinkpop. ‘s Werelds grootste metalband was slechts eenmaal eerder te bewonderen op Pinkpop en dat is volgend jaar alweer zes jaar geleden.

Pearl Jam

Weer Pearl Jam als gerucht? Ja, weer Pearl Jam als gerucht. Jan Smeets maakt er geen geheim van dat hij de grungeband van Eddie Vedder ieder jaar hoog op zijn verlanglijst heeft staan. Je zou bijna denken dat de mannen er om de drie jaar optreden, maar Pearl Jam heeft slechts twee keer eerder op Pinkpop gespeeld.

System Of A Down

In de eerste jaren na het samenkomen van System Of A Down, bleek er een flink prijskaartje voor een festivalshow aan de formatie van Serj Tankian te hangen. Nu de hype weer is gaan liggen, zou het voor Pinkpop aantrekkelijker moeten zijn om het publiek voor het eerst sinds 2002 weer een portie SOAD te kunnen voorschotelen.

Overige kanshebbers

Ze zullen waarschijnlijk niet bovenaan de affiche terechtkomen, maar zijn daarom niet minder interessant: de overige kanshebbers.

Wist je bijvoorbeeld dat Tenacious D nog nooit op Pinkpop gespeeld heeft? Hoog tijd, dus. Jack Black is met zijn maatje Kyle Gass in december tweemaal in ons land te bewonderen. Kaarten voor beide shows (Vredenburg en Paradiso) gingen als warme broodjes over de toonbank en wij achten de kans groot dat deze comedyrockers komende maand hun handtekening onder een Pinkpopshow zetten.

Alter Bridge heeft onlangs hun album Fortress uitgebracht en is afgelopen week toegevoegd aan de line-up van het Download festival. Drie keer eerder was de band te zien op Pinkpop: een graag geziene gast in Landgraaf.

Dit najaar zijn onder meer Avenged Sevenfold en Placebo in de Ziggo Dome te aanschouwen. Die laatste mocht al vier keer eerder opdraven in Landgraaf en Avenged Sevenfold zal in juni de vrijdag afsluiten van het Download festival.

Nu Arcade Fire met het alom geprezen Reflektor op de proppen is gekomen,  kan Jan Smeets natuurlijk niet meer om de indierockers heen: een no-brainer voor Pinkpop 2014. Binnenhalen van de band zal een flinke opgave worden, want ook voor Best Kept Secret is het een must-have.

Welke headliners verwacht jij op Pinkpop 2014? Stem hier!

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!