10 redenen om Groezrock 2014 nu al in je kalender te zetten

Toegevoegd op zaterdag 9 november 2013, 15:39
Laatste update zaterdag 9 november 2013, 18:22
Geschreven door Gregory

10 redenen om Groezrock 2014 nu al in je kalender te zetten

Je wekker zetten op een vrije zaterdagochtend doe je alleen voor de dingen die er echt toe doen. Neem nu de eerste Groezrock namen bijvoorbeeld. Al maanden loop ik als een gek mijn hoofd te breken, tour data te bekijken en wiskundige algoritmes te schrijven (ok zo ver gaan we heus niet hoor) om toch maar enig idee te hebben van hoe de line-up van mijn favoriete festival er dit jaar weer zal uitzien. Blij als een kind ben ik dan ook dat de slapeloze nachten eindelijk voorbij zijn. Hier zijn tien redenen om het grootste Hardcore en punk festival van de Benelux NU AL met stip in je agenda te plaatsen.

The Offspring

Na drie jaren bol van geruchten en speculaties staat deze editie dan toch resoluut in het teken van ieders favoriete Cali-boys The Offspring. Het is de eerste keer dat Holland en co het grootste festival van “de Vlaanders” aandoen. Gewoon alweer het volgende mooie hoofdstuk in de nu al indrukwekkende geschiedenis van Groezrock.

Fat Mike

Sommige mensen vinden hem een ware held, anderen een blaaskaak. Kleurrijk figuur Mike “Fat” Burkett blijft niet onbesproken. Zo werd hij eerder deze week nog van het vliegtuig gehaald omdat hij een mede passagier uitschold voor “pussy”. Ook in mei wordt het vast weer lachen, gieren en brullen wanneer hij met festivalmeubilair NOFX de Mainstage afsluit.

Exclusieve Europese Shows

Zowel voor de hardcore punk fans als voor de hardcore… hardcore liefhebbers zijn er absolute traktaties voorzien! Exclusieve Europese shows van Fat topband Screeching Weasel en het onlangs hervormde Modern Life Is War. Niet te missen dus!

On The Imposible Past

We geraken er maar niet over uitgepraat, eind 2013 is de beste punkplaat van 2012 nog steeds relevant. In 2014 staat er alweer een opvolger klaar! Hierover en veel meer hebben wij een exclusief gesprekje klaarstaan met The Menzingers in RBM #2. Geïnteresseerden houden maar beter goed onze media kanalen in de gaten.

Pretty Fly For Some White Guys

De heren van Zweedse entertainment machine The Hives hebben hun plekje op dit festival verdiend door de laatste jaren zowat elk podium ter wereld met de grond gelijk te spelen. Dit allemaal zonder ooit hun gevoel voor stijl te verliezen. Prijs voor best dressed gaat alvast naar…

Passion before fashion

Niet dat het bij The Hives aan passie ontbreekt maar iets als mode mag toch eigenlijk geen issue zijn op een festival als Groezrock. Vijftig punk punten extra voor iedereen die bij de H20 show komt opdagen met niks anders dan een vuilniszak aan!

Nate Newton

Elk project dat Nate Newton onder handen neemt lijkt een succes te worden. Nadat hij eerder al serieuze potten brak met Converge trapt hij nu Doomriders al een heel stuk op de goede weg. Ook voor stoner is er plaats in de gezellige Kempen.

Chaotische schoonheid

Wie een beetje thuis is in het werk van La Dispute weet dat er pure poëzie schuilgaat achter deze chaotische herrie. Thema’s als dood, lang verloren liefde en haat t.o.v. van verscheidene dingen maken ons normaal niet echt gelukkig. Deze keer wel.

Britse Branie

Als je toevallig opzoek was naar enkele Britten met een serieus paar ballen aan hun lijf dan ben je hier ook al op de goede plaats! De goeie ouderwetse punk van Snuff gaat ondertussen al bijna 30(!) jaar mee en is op nog geen sleet te betrappen. Maak u klaar Flibbiddydibbiddydob en Schminkie Minkie Pinkie!

Freedom And Liberty

Natuurlijk is zo’n weekend in Meerhout ook gewoon een goed excuus om te ontsnappen aan de stres van de dagelijkse routine. Twee tot drie dagen aan volledige vrijheid. Enthousiast meebrullen met Funeral Dress of een hele dag lam in het gras liggen, u maakt uw eigen keuzes.

Groezrock vindt volgend jaar plaats tijdens het weekend van 2 en 3 mei. Verder staan ook nog Boysetsfire, Alkaline Trio, Norma Jean, Bodyjar en Astpai op de affiche.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!