Altijd al naar Rock Am Ring of Rock Im Park willen gaan? 2014 is jouw jaar!

Toegevoegd op donderdag 12 december 2013, 13:16
Laatste update donderdag 12 december 2013, 13:19
Geschreven door Haiko

Altijd al naar Rock Am Ring of Rock Im Park willen gaan? 2014 is jouw jaar!

Wie 5 t/m 8 (Rock Am Ring) of 6 t/m 9 (Rock Im Park) juni nog niet vrij gevraagd heeft op zijn werk, kan er beter nog voor de Kerst werk van maken. De Duitse zusterfestivals Rock Am Ring en Rock Im Park hebben vandaag namelijk een flinke lading nieuwe namen toegevoegd aan de affiche waar onder meer Iron Maiden, Metallica, Linkin Park en Kings Of Leon al deel van uitmaakten.

In totaal zijn er 36 toevoegingen voor beide festivals, maar onderstaande bands mag je natuurlijk niet missen als je afreist naar de Nurburgring of het Zeppelinfield.

Queens Of The Stone Age

Na grandioze shows in onder meer Tivoli en de Ziggo Dome komt QOTSA in juni weer een bezoekje brengen aan de festivals. Met ... Like Clockwork op zak belooft deze festivaltour de beste QOTSA festivaltour ooit te worden.

Nine Inch Nails

Heb je al gezien hoe ontzettend gaaf de Tension Tour van NiN eruit ziet? Nee? Doen dan! Dat wordt optimaal genieten van de industriële klanken van Trent Reznor en zijn Nine Inch Nails. Hopelijk is de zon al ondergegaan zodra de band het podium betreedt: duisternis en NiN gaan hand in hand.

Kvelertak

Wie deze Noorse metalbazen nog niet aan het werk heeft gezien, krijgt in juni een herkansing. Wees slim en pak die kans, want Kvelertak stelt nooit teleur. Check ook de video van Bruanne Brenn die eerder dit jaar werd uitgebracht ter ere van het nieuwe album Meir. Kvelertak wil je niet missen deze festivalzomer.

Mastodon

Ja hoor, ze zijn er weer bij: Mastodon! De opvolger van The Hunter wordt momenteel in elkaar gezet en stiekem is onze hoop gevestigd op een paar nieuwe tracks in de setlist van deze sludgemetalgoden.

Opeth

Yes! Ook Mikael Åkerfeldt en zijn Opeth zijn weer van de partij op Rock Am Ring en Rock Im Park. Deze progmetallers verzorgden wat ons betreft een van de hoogtepunten van Rock Am Ring in 2012. Met een beetje mazzel mogen de heren wederom in het donker de Alternastage afsluiten op de zondag, daarmee zou ook de editie van 2014 op een even epische wijze afgesloten kunnen worden.

Rob Zombie

Zijn set viel in 2011 enigzins in het water, dus hopelijk zijn de weergoden Rob Zombie volgend jaar iets gunstiger gestemd. We duimen alvast voor een 'late night special', een concept dat Rock Am Ring speciaal voor dit type act heeft uitgevonden: in de nachtelijke uurtjes genieten van een creepy shockrockshow op de Alternastage. Wij tekenen ervoor.

Slayer

De naam van deze legendarische thrashmetalband wordt op de festivals geroepen als vervanger van de voornaam van iedere willekeurige festivalbezoeker, maar heb jij Slayer al eens een vernietigende set zien spelen op een festival? Nog niet? Gewoon even doen in juni. Angel of Death!

Anders nog iets?

Ja hoor, je hebt het goed gelezen: er zijn 36 namen toegevoegd en hierboven zie je er maar 7. Dat betekent dus dat we 29 toevoegingen niet hebben uitgelicht en daarom zetten we alle tot nu toe bevestigde artiesten voor Rock Am Ring / Rock Im Park voor je op een alfabetisch rijtje: Alligatoah, Alter Bridge, Avenged Sevenfold, Babyshambles, Booka Shade, Die Fantastischen Vier, Fall Out Boy, Ghost, Gogol Bordello, Gojira, Heaven Shall Burn, In Extremo, In Flames, Iron Maiden, Jake Bugg, Jan Delay & Disko No. 1, John Newman, Kings Of Leon, Klangkarussell Live, Kvelertak, Left Boy, Linkin Park, Mando Diao, Marteria, Mastodon, Maximo Park, Metallica, Milky Chance, Nine Inch Nails, Of Mice & Men, Opeth, Portugal. The Man, Queens Of The Stone Age, Rob Zombie, Rudimental, Sdp, Sierra Kidd, Slayer, Suicide Silence, Teesy en The Offspring.

Tickets

Tickets vind je hier (RaR) en hier (RiP) voor nog geen 190 euro festivalplezier verdeeld over 4 dagen. Een vroegboeker prijs die nog geldig is tot en met 15 december (zondag).

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!