Bekijk de Rockblog Jaarlijst 2013 van Bob

Toegevoegd op donderdag 12 december 2013, 17:09
Laatste update donderdag 12 december 2013, 17:11
Geschreven door Redactie

Bekijk de Rockblog Jaarlijst 2013 van Bob

Het jaar is alweer bijna voorbij en dat betekent dat je weer kunt genieten van de jaarlijstjes van onze redactie. Tussen 9 en 26 december vind je dagelijks een jaarlijst van een van onze redacteuren, fotografen of recensenten. Vandaag is de excentrieke lijst van Bob aan de beurt. Check 'm hieronder!

3. Melt Banana – Fetch

Holy wat! Melt Banana!! Dit album blaast als een opgevoerde go-kart die loopt op punk, electro, hardcore en popmuziek. Glitches, omgevingsgeluiden, 'hypey' zang, grooves en scheurende riffs, voortgestuwd door  punky drumpartijen, soms verknipt, maar samengebald tot een coherent geheel. Glanzend en hard.

2. Ulver – Messe I.X-VI.X 

Ulver wijkt graag van het gebaande pad. Dit heeft een interessante muzikale reis tot gevolg, waarbij grenzen van metalgenres werden opgezocht, overschreden en opgeheven. De samenwerking met het Tromsø Chamber Orchestra heeft een neo-klassieke wending opgeleverd, waarbij post-rock het minimalisme van Steve Reich ontmoet. Intrigerend, opbouwend en meditatief. 

1. Gris - A L'Âme Enflammée, L'Âme Constellée... 

Atmosferische black metal met een rijke bezetting en grote emotionele zeggingskracht: Gris. Gegriefde vocalen, akoestische en elektrische gitaren, een viool, opvallend heldere, melodieuze bas en gevarieerde drumtechnieken worden ingezet om een grootse, meeslepende sfeer te scheppen, die hier en daar met vrouwelijke koorzang, een piano of een cello wordt aangezet. De composities en de productie zijn zo gebalanceerd dat ieder element het geheel versterkt. 

De complete jaarlijst van Bob

1. Gris - A L'Áme Enflammée, L'Áme Constellée... 
2. Ulver – Messe I.X-VI.X / beluister / koop
3. Melt Banana – Fetch / beluister / koop
4.The Dillinger Escape Plan – One of Us is the Killer / beluister / koop
5. Joanna Gruesome – Weird Sister / beluister / koop
6. Foals – Holy Fire / beluister / koop
7. Castevet – Obsian  / koop
8. Russian Circles – Memorial / beluister / koop
9. Palms - Palms / beluister / koop
10. Oathbreaker – Eros|Anteros / beluister / koop

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!