Indieplaat Van Het Jaar: Arctic Monkeys - AM

Toegevoegd op vrijdag 13 december 2013, 22:08
Laatste update vrijdag 13 december 2013, 22:08
Geschreven door Haiko

Indieplaat Van Het Jaar: Arctic Monkeys - AM

In de week van 16 december verschijnt de tweede editie van ons digitale magazine RBM via rockblogmagazine.nlThe End Of The Year Edition. Daarin besteden we veel aandacht aan de beste albums van het jaar. Naast onze Jaarlijst 2013 vind je ook onze tien beste albums in de categorie├źn Indierock, Punk en Metal. Vandaag maken we als voorproefje op de uitgebreide eindlijsten alvast onze Indieplaat Van Het Jaar 2013 bekend.

Weten wat onze Metalplaat van het Jaar is geworden? Bekijk het hier!

Indieplaat Van Het Jaar 2013:
Arctic Monkeys - AM 

Arctic Monkeys - AMJe moet het maar doen: halverwege van de nillies als uithangbord van de postpunk-revival bestempeld worden, het snelst verkopende Britse debuutalbum ooit afleveren, de hype overleven en met behulp van Josh Homme langzaamaan volwassen worden. Alex Turner en de zijnen doen het met verve en leveren een meesterwerk af.

AM bewijst dat rock nog lang niet afgeschreven is, dat de fusie tussen verleden (70's classic rock) en heden (de hip-hop beats van drummer Matt Helders) pure seks uitademt en dat vetkuiven en leren vestjes nooit afgeschreven zullen raken.

AM is te beluisteren via Spotify en te koop via o.a. Bol.com

Tekst uit de jaarlijst van Mattias; te lezen vanaf woensdag 18 december op rockblog.nl.

Wat is jouw Indieplaat Van Het Jaar?

Niet alleen Arctic Monkeys heeft een fantastische indieplaat uitgebracht dit jaar, dat blijkt onder meer uit onze Indierock Jaarlijst 2013 die in RBM te lezen zal zijn. Wij zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar jouw favoriete indierock album(s) van dit jaar.

Stuur ons jouw favorieten in de comments, via Facebook of via Twitter!

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!