Check nu de Rockblog Jaarlijst 2013 van Axel

Toegevoegd op dinsdag 17 december 2013, 13:13
Laatste update dinsdag 17 december 2013, 13:13
Geschreven door Axel

Check nu de Rockblog Jaarlijst 2013 van Axel

Het jaar is alweer bijna voorbij en dat betekent dat je weer kunt genieten van de jaarlijstjes van onze redactie. Tussen 9 en 26 december vind je dagelijks een jaarlijst van een van onze redacteuren, fotografen of recensenten. Hieronder lees je welke albums er dit jaar hoge ogen gooien in de jaarlijst van recensent Axel.

3. The Ocean - Pelagial

De diepe wateren van de oceaan zijn voor een ieder, behalve Kevin Costner, onontgonnen gebied. The Ocean neemt ons mee op ontdekkingsreis. De songs klinken duister, doomy en sfeervol. Hier en daar wordt tactisch even de rust op gezocht, maar de sfeer van het album blijft de gehele lengte voortduren. Absolute aanrader.

2. Vista Chino - Peace

In eerste instantie kon Peace de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. Na de recente tours van John Garcia en consorten leek een baanbrekend stoner album op de loer te liggen in de stijl van Kyuss. Peace is een stuk meer ingetogen, maar roept toch dit album die typische desert sound op. Geen idee wat het is, maar als echte Kyuss liefhebber heeft deze plaat van Vista Chino mij uiteindelijk toch echt gepakt.

1. ASG - Blood Drive

Wat een bijzonder afwisselend album is Blood Drive van ASG. De mix van stevige riffs, metalsolo’s, de stoner en slugde invloeden en de variatie in zang maakt van het geheel een zeer gebalanceerd album dat geen seconde verveelt. Elke keer valt weer op dat je hoopt dat er nog een stukje album volgt aan het eind van het laatste nummer.

De complete jaarlijst van Axel

1. ASG – Blood Drive / beluister / koop
2. Vista Chino – Peace / beluister / koop
3. The Ocean – Pelagial / beluister / koop
4. KoЯn – Paradigm Shift / beluister / koop
5. Anciients – Heart of Oak / beluister / koop
6. Atoms for Peace – Amok / koop
7. Queens of the Stone Age – ... Like Clockwork / beluister / koop
8. Bombus -  The Poet and the Parrot / beluister / koop
9. Arctic Monkeys – AM / beluister / koop
10. Candybar Planet – Timelapse / koop
 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!