Lees en beluister nu de Rockblog Jaarlijst 2013 van Haiko

Toegevoegd op dinsdag 17 december 2013, 23:30
Laatste update dinsdag 17 december 2013, 23:30
Geschreven door Haiko

Lees en beluister nu de Rockblog Jaarlijst 2013 van Haiko

Het jaar is alweer bijna voorbij en dat betekent dat je weer kunt genieten van de jaarlijstjes van onze redactie. Tussen 9 en 26 december vind je dagelijks een jaarlijst van een van onze redacteuren, fotografen of recensenten. De laatste jaarlijst van deze dinsdag is van Rockblog oprichter Haiko. Welke albums zijn eindlijst haalden, lees je hieronder.

3. Russian Circles – Memorial

Wie bevangen wil worden door beklemmende duisternis en betoverende postmetalriffs, doet er goed aan om Memorial van het rocktrio Russian Circles eens op te zetten. Een nieuwkomer in de metalwereld? Integendeel! Memorial is alweer het vijfde studiowerk van het instrumentale gezelschap uit Chicago. Bevalt Memorial? Geef dan zeker ook even Station (2008) een kans.

2. Anciients - Heart Of Oak

Ook dit jaar komt Canada weer met een aantal indrukwekkende rockplaten. Waar ik op voorhand mijn geld had ingezet op Protest The Hero, is het onverwachts het debuutalbum van het Vancouverse Anciients dat met de eer gaat strijken. Anciients combineert op Heart Of Oak de progressieve veelzijdigheid van Opeth en Mastodon met een fuzzy stonersound, voegt daar nog een flink sludge-element aan toe en smeedt het tot een heel album waarvan er maar een is in zijn soort.

1. The Ocean – Pelagial

Dynamisch, keihard maar minstens even zacht en bovendien perfect in balans: dat is Pelagial, het nieuwste wapenfeit van de Duitse progrockers van The Ocean. Wat oorspronkelijk een instrumentaal conceptalbum moest worden, resulteerde in een release op twee schijven waarbij uiteindelijk toch vocals werden toegevoegd aan de eerste schijf. Op dit zesde studio-album van The Ocean zwemmen we met de muziek mee, de oneindige diepte van de zee in. Waarbij iedere track het verhaal van de bijbehorende oceanische zone vertelt.

Pelagial van The Ocean werd door ons uitgeroepen tot Metalplaat Van Het Jaar 2013! De complete Metal Jaarlijst zal te lezen zijn in Rockblog Magazine 2, die deze maand digitaal wordt uitgebracht.

De complete jaarlijst van Haiko

1. The Ocean – Pelagial / beluister / koop
2. Anciients - Heart Of Oak / beluister / koop
3. Russian Circles – Memorial / beluister / koop
4. Pelican - Forever Becoming / beluister / koop
5. Monkey3 - The 5th Sun / beluister / koop
6. Intronaut - Habitual Levitations / beluister / koop
7. ASG - Blood Drive / beluister / koop
8. Clutch - Earth Rocker / koop
9. Queens Of The Stone Age - Like Clockwork / beluister / koop
10. Kvelertak - Meir / beluister / koop
 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!