Check nu de Rockblog Jaarlijst 2013 van Tom

Toegevoegd op woensdag 18 december 2013, 22:46
Laatste update donderdag 19 december 2013, 00:01
Geschreven door Tom

Check nu de Rockblog Jaarlijst 2013 van Tom

Het jaar is alweer bijna voorbij en dat betekent dat je weer kunt genieten van de jaarlijstjes van onze redactie. Tussen 9 en 26 december vind je dagelijks een jaarlijst van een van onze redacteuren, fotografen of recensenten. We breken de week met de jaarlijst van Tom. Welke albums zijn eindlijst haalden, lees je hieronder.

De complete jaarlijst van Tom

1. Daughter -  If You Leave / beluister / koop 
De Londense band die ontstond na het solowerk van Elena Torna kwam in maart van dit jaar met haar debuut album If You Leave. De breekbare maar ook gelijk zo krachtige sound die ze neerzetten op het album maakt dit het hoogtepunt van het jaar.  De sterkste track van het album ‘Youth’ kan zo de titeltrack worden van een hele generatie.  De stem van Elena en de sfeer die ze op elke track weten te creëren grijpt je van begin tot eind.
 
2. James Blake – Overgrown / beluister / koop 
In 2010 maakte we voor het eerst kennis met James Blake, de single Limit to your love (een cover van Feist) was direct een klassieker.  Op 8 april 2013 volgde zijn tweede album Overgrown, waarvan Retrograde zijn eerste single is. Mocht er nog niemand om zijn gegaan bij zijn debuut, na de release van Overgrown kun je gewoon niet meer om deze Britse muzikant heen.  De geheel eigen stijl die James Blake laat horen op dit album met daarnaast de prachtige samenwerking met RZA maken het tot een juweeltje. Het album werd tevens bekroond met de Barclaycard Mercury Prize voor beste album.
 
3. The National – Trouble Will Find Me / beluister / koop 
Voor mijn gevoel is deze New Yorkse band te lang ondergewaardeerd geweest en ze maakte daar gelukkig met Trouble will find me een eind aan. Het derde album van The National dat eind mei uit kwam en is vergeleken met de andere albums rustig en meer ingetogen maar toch ook een opgewekt. Het album is kwalitatief hoogstaand door de bijzondere stem, het unieke slagwerk en het mooie pianospel. 
 
4. Eels – Wonderful Glorious / beluister / koop
5. Frightened Rabbit – Pedestrian Verse / beluister / koop
6. Foals – Holy Fire / beluister / koop
7. Arctic Monkeys – AM / beluister / koop
8. Girls in Hawaii - Everest / beluister / koop
9. Villagers – { Awayland }  / beluister / koop
10. Editors – The Weight Of Your Love / beluister / koop

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!