Nu te lezen: de Rockblog Jaarlijst 2013 van Ben

Toegevoegd op maandag 30 december 2013, 13:18
Laatste update maandag 30 december 2013, 13:18
Geschreven door Redactie
Bron: Rockblog

Nu te lezen: de Rockblog Jaarlijst 2013 van Ben

Het jaar is alweer bijna voorbij en dat betekent dat je weer kunt genieten van de jaarlijstjes van onze redactie. In december vind je dagelijks een jaarlijst van een van onze redacteuren, fotografen of recensenten. Hieronder lees je welke albums er dit jaar hoge ogen gooien in de jaarlijst van fotograaf Ben.

De complete Rockblog eindlijst van 2013 is te lezen in Rockblog Magazine 2!

3. Wende - Last Resistance

Een verrassing van jewelste voor mij, het album Last Resistance van Wende. Met haar vorige album brak ze al moedig met haar muziekstijl en draaide 180 graden om, maar met dit album zet ze een mooi artistiek en donker, bij vlagen psychedelisch, electro-rock-album neer. Dreigend, bombastisch en flirtend met elektronica en dan haar bedwelmende stem er bovenop: deze Wende bevalt me wel.

2. Ayreon – The Theory of Everything

De Nederlandse multi-instrumentalist Arjen Lucassen flikt het weer om met zijn project Ayreon een fantastische conceptplaat neer te zetten. Lucassen, door Rockblog collega Jeroen gekscherend aangeduid als een nare man om zijn hoogdravende album, zet hoog in met bijdrages van diverse progrock- en metal helden. Dat de koek nog niet op was bewijst Ayreon - na bijna zes jaar wachten - met het nieuwe album: het geluid is weer heel herkenbaar en complex, met een doorlopend verhaal. Het vraagt veel van de luisteraar, maar was het wachten waard!

1. Steven Wilson - The Raven That Refused To Sing

Wilson slaagt er in om op uitermate kunstige manier een verrassend spannende, progressieve plaat uit te brengen. Vooral de retro-psyche in het album werkt heel erg goed. De mooie samenhang in de nummers gezet tegen de prachtige donkere songteksten nemen je mee in een Edgar Allan Poe-achtige muzikale droomvlucht. De Engelse muzikale duizendpoot maakt graag artistieke uitstapjes waarbij hij diverse muzikale invloeden combineert tot melancholische meesterwerken: mijn onbetwiste nummer 1.

De complete jaarlijst van Ben

1. Steven Wilson - The Raven That Refused To Sing
2. Ayreon – The Theory of Everything
3. Wende - Last Resistance
4. Leprous – Coal
5. Nick Cave & The Bad Seeds – Push the Sky Away
6. Russian Circles - Memorial
7. Monkey3 - The 5th Sun
8. Revamp – Wild Card
9. The Monolith Deathcult – Tetragrammaton
10. Mercenary – Through Our Darkest Days
 
Een overzicht van alle persoonlijke Rockblog jaarlijsten vind je hier.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!