Oud Nieuws van donderdag 16 januari

Toegevoegd op donderdag 16 januari 2014, 21:23
Laatste update donderdag 16 januari 2014, 21:23
Geschreven door Michelle

Terwijl half Nederland in het gezellige Groningen vertoeft voor Eurosonic Noorderslag, wordt er op de Rockblogredactie gewoon doorgewerkt aan Oud Nieuws voor onze trouwe lezers. Met vandaag niemand minder dan Kings of Leon, Prince, Jan Smeets, The Boss Springsteen, Kodaline en Korn in de hoofdrol.
En voor het geval dat je het gemist had: wij hebben alwéér een hele toffe winactie. Kaarten voor Trivium in de Melkweg! Hebben? Meedoen doe je hier.

Kings of Leon op Werchter

Dit ‘heugelijke’ nieuws zal niemand ontgaan zijn. Vandaag werd Kings of Leon bevestigd als vierde headliner en tevens afsluiter van Rock Werchter 2014. De huisband, bekend van “My Sexy Is Still On Fire” en “Still Using Somebody” komt voor de zesde keer in acht jaar naar Belgisch festivalterrein.

Glastonbury-rumours

Volgens een niet-nader-te-benoemen insider van Glastonbury Festival, kunnen wij voorzichtig melden dat Metallica wellicht vergezeld zal worden door Prince en Outkast. In de wandelgangen werden ook namen als Kasabian, Foo Fighters, Daft Punk, David Bowie en Depeche Mode opgevangen. Welke daarvan bevestigd gaan worden, valt nog te bezien, maar als het zover is zitten wij daar natuurlijk met onze neus bovenop. Houdt onze site in de gaten voor alle updates.

Lowlands-rumours

Onze festivaldetective Haiko heeft voor een lijstje opgesteld van 25 kanshebbers voor een plekje op Lowlands. Hier kun je zien of je maar beter alvast kaarten kunt bestellen, of dat je dit jaar beter over kunt slaan.

Hartoperatie Jan Smeets succesvol

Buro Pinkpop meldt vandaag op Facebook dat de acht uur durende hartoperatie van Jan Smeets op 20 december 2013 succesvol heeft plaatsgevonden. Volgens de pagina is "Mr. Pinkpop 'live and kicking'". De grote Pinkpopbaas moet nu zes weken revalideren. Beterschap namens de gehele Rockblogredactie!

De nieuwe Bruce Springsteen

Oud Nieuws zou Oud Nieuws niet zijn als we niet twee dagen terug gaan in de week. Afgelopen dinsdag werd het nieuwste album van Mister Bruce Springsteen released, getiteld High Hopes. En de hopes waren dan ook erg high. Jammer genoeg heeft dat The Boss tegen gewerkt, want voor de echte kenners is het meer een verzameling van kliekjes geworden. De meeste nummers stonden al op zijn liverepertoire en zijn nu slechts opnieuw opgenomen met een grote rol voor Tom Morello (Rage Against The Machine). Maar ga vooral zelf oordelen, want de 12 tracks zijn nu overal verkrijgbaar.

Eurosonic Noorderslag '14

De eerste dag van Eurosonic Noorderslag is een goede dag geweest voor de Ierse alternativerockband Kodaline. Zij wonnen namelijk de EBBA Public Choice Award 2013 voor beste nieuwe Europese act va het afgelopen jaar.
(Fun fact: Kodaline heeft óók een High Hopes. Check ‘m hier.)

Korn naar Eindhoven

Waar gister minder goed nieuws klonk uit Eindhoven, hebben we vandaag wel degelijk goed nieuws voor onze metalliefhebbers. Korn komt zondag 4 mei naar Nederlandse gronden om, in het kader van ‘The Paradigm Shift Tour’, het Klokgebouw in Eindhoven op zijn grondvesten te laten schudden. Niemand minder dan Brian Welch zal de band in oorspronkelijke line-up vergezellen. De kaartverkoop start a.s. vrijdag op 10.00.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!