Oud Nieuws van vrijdag 17 januari

Toegevoegd op vrijdag 17 januari 2014, 22:15
Laatste update vrijdag 17 januari 2014, 22:15
Geschreven door Michelle

Oud Nieuws van vrijdag 17 januari

Allemaal! TIE DJIE EI EF! Thank God It's Fridaaaaay! Staat je radio op kantoor al op standje burenruzie? Waarom niet? Wij luiden het weekend voor je in met heel (HEUL) veel festivalnieuws, Tivolinieuws en Metallicanieuws (ja, heus waar).


Vijf nieuwe namen voor Rock Werchter

Gisteren mochten we jullie al verblijden met het nieuws dat Kings of Leon bevestigd werd als afsluiter van Rock Werchter 2014. Maar vandaag hebben we nog meer Belgisch festivalnieuws! Er zijn vijf nieuwe namen toegevoegd aan de line-up: Ellie Goulding, Crystal Fighters, Babyshambles, MGMT en Birdy.
De eerste twee zullen op vrijdag 4 juli het programma aanvullen en op zondag 6 juli zullen Babyshambles, MGMT en Birdy de buhne betreden. 
Hieronder even een handig overzichtje van de reeds bevestigde namen voor Rock Werchter '14: 
 
Donderdag 3 juli: Metallica, Placebo, Skrillex
Vrijdag 4 juli: Arctic Monkeys, Ellie Goulding, Major Lazer, Jack Johnson, Crystal Fighters
Zaterdag 5 juli: Pearl Jam, The Black Keys, Pixies, Triggerfinger
Zondag 6 juli: Kings of Leon, Stromae, Franz Ferdinand, Babyshambles, MGMT, Birdy
 

Eerste namen Putrock festival

Niet één van de grootste, maar ook niet één die we zomaar voorbij willen laten gaan. De eerste namen van het Putrock Festival in Beringen (België) zijn bekend. Op zaterdag 10 mei moet het feest gaan losbarsten met Psycho 44, Longlost en Marble Sounds. Wie dit rijtje gaan aanvullen wordt naar verwachting volgende weken bekend gemaakt. Op 6 mei vindt ook een heuze kick-off party van het festival plaats met onder andere Gunter D., Laston & Geo, Gewelt en Speedwagon. 
 

Queens Of The Stone Age op Highfield Festival

Meer festivalnieuws? Meer festivalnieuws! Highfield Festival (Duitsland) heeft de komst van Queens of The Stone Age bevestigd. De Amerikaanse rockband zal aansluiten bij namen als Jimmy Eat World, Placebo en Blink-183. Voor de die-hard QOTSA fans is dit goed nieuws. Het gerucht ging namelijk dat de mannen headliner zouden zijn op Pukkelpop dit jaar. De boeking van QOTSA op Highland Festival verhoogt deze kans aanzienlijk. Stay tuned
 

TivoliVredenburg voorlopig nog niet open

Wij waren al een tijdje laaiend enthousiast over het nieuwe TivoliVredenburg. Het ziet er niet alleen ontzettend fancypants uit, maar belooft qua geluid ook een hoop eargasms. Jammerdebammer! Voorlopig zal TivoliVredenburg niet gebruikt mogen worden. De zaal heeft nu 10 nooduitgangen en dat blijkt veel te weinig te zijn. De commerciële huur is daarom geannuleerd. De officiële opening zal naar verwachting alsnog plaatsvinden op 21 juni. 
 

Metallica gaat de studio weer in

Metallica heeft na een aantal drukke weken aangekondigd de studio weer in te gaan. Ze gaan werken aan een follow-up van "Death Magnetic" uit 2008. Hammet heeft toegeven dat het tijd wordt, omdat ze ontzettend aan het procastrineren zijn geweest. What else is new, Metallica? "We've run out of excuses." zei hij. Vinden wij ook.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!