Oud Nieuws van zondag 19 januari

Toegevoegd op zondag 19 januari 2014, 20:45
Laatste update zondag 19 januari 2014, 21:03
Geschreven door Michelle
Omdat rockjournalisten ook moeten rusten, hebben we vandaag een 'weekendeditie' aan Oud Nieuws voor jullie! Plop lekker dat laatste biertje open, surf wat over Rockblog.nl en geniet van de laatste dag van het weekend met nieuws over Black Sabbath, Foo Fighters, Best Kept Secret en Eurosonic Noorderslag.
 

Eurosonic Noorderslag scoort recordaantal bezoekers

Dit jaar heeft Eurosonic Noorderslag een recordaantal aan bezoekers mogen ontvangen. Het Groningse festival dat plaatsvond van afgelopen woensdag t/m vandaag werd bezocht door 38.500 muziekliefhebbers. Waarschijnlijk is dit grote aantal te danken aan de uitbreiding van het programma, zegt de organisatie. Deze editie was er namelijk, naast donderdag en vrijdag, ook op zaterdag Eurosonic Air, het gratis gedeelte van het festival. Volgend jaar zullen er nóg meer nieuwe elementen aan het festival worden toegevoegd. 
 

Best Kept Secret beste festival 2013

Het Brabantse festival Best Kept Secret had afgelopen jaar haar primeur. Drie dagen stond Hilvarenbeek in het teken van rock, pop, indie en hippies. De nieuwkomer won zaterdag een IJzeren Podiumdier voor 'beste festival van het land'. Volgens de jury was het festival de verrassing onder de festivals met een geweldige sfeer. Ook scoorde het festival punten op het gebied van duurzaamheid. Rockblog is komend jaar vertegenwoordigd in het Brabantse land. Voor deze editie zijn o.a. Elbow en Belle & Sebastian al bevestigde. Voor meer van de line-up check je www.bestkeptsecret.nl.
 

Foo Fighters zijn 'f*cking on'

De mannen van Foo Fighters hebben aangekondigd dat ze zijn begonnen aan hun 8e studioalbum. Op Instagram verscheen een foto met als ondertitel "It's f*cuking ON". De band postte vervolgens een foto van een rij tapes die gelabeld waren als 'Foo Fighters LP 8', als bewijs dat ze wel degelijk aan het werk waren aan een nieuwe plaat. Als we Rolling Stone Magazine moeten geloven, heeft Grohl eind 2013 verteld dat ze deze keer iets gaan doen wat nog nooit eerder gedaan is. Wat ze nu toch weer in hun schild voeren, weet niemand. Maar wij zullen Instagram nauwlettend in de gaten houden.
 

Oldskool Black Sabbath op iTunes

Goed nieuws voor Black Sabbath fans! Het oude werk van de heren is sinds afgelopen week verkrijgbaar op iTunes! De albums uit de eerste jaren van de band, met Ozzy Osbourne als leadzanger, staan nu online. Het gaat hierbij om de eerste acht platen, van debuut-LP tot aan Never Say Die!. Daarnaast is er ook een compilatie-CD en Greatest Hits aan hun online discography toegevoegd. Alle platen opnieuw gemasterd. Met de oorspronkelijke leden Tony Iommi en Geezer Butler zal Ozzy vanaf 31 maart weer gaan opreden. Zij zullen hun tour afsluiten op 29 juni met een bezoekje aan het Belgische Graspop.
 

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!