Oud Nieuws van maandag 20 Januari

Toegevoegd op maandag 20 januari 2014, 22:44
Laatste update maandag 20 januari 2014, 22:44
Geschreven door Haiko

Oud Nieuws van maandag 20 Januari

We moeten nog 151 dagen wachten tot de gelukkigste dag van het jaar, maar natuurlijk staan wij ook op deze deprimaandag voor je klaar met de perfecte samenvatting van de dag. Vandaag besteden we onder meer aandacht aan de elf nieuwe Groezrocknamen, zijn ook wij Trots Op Het Zuiden en hebben we de eerste Lowlandsnaam voor je (de rest volgt morgen).

Proud Of The South

Het barst van het talent in het zuiden van Nederland. Daarover schreven we al in Rockblog Magazine 2, waarin we Eindhoven uitriepen tot Rock City 2013. Dat talent verdient en krijgt een groter podium, want zes van de poppodia die het zuiden rijk is, hebben het Proud Of The South initiatief op poten gezet. 013, De Effenaar, Gebouw-T, De Groene Engel, Mezz en W2 zullen ervoor zorgen dat tien grote lokale talenten klaargestoomd worden voor de toekomst. Gezamenlijk zijn deze zes podia de thuishavens voor maar liefst 120 shows van de Proud Of The South talenten. Een prachtig initiatief!

Groezrock legt o.a. Terror en Iginite vast

Het al zo rijke affiche van Groezrock (2 en 3 mei in Meerhout, BE) is vandaag verder verrijkt met elf nieuwe namen. Van A tot Z: Apologies I Have None, Bim Skala Bim, Crazy Arm, Ignite, Priceduifkes, Red City Radio, Saves The Day, Terror, The Casualties, The Charm The Fury en The Toasters. Zij sluiten aan bij onder meer NOFX en The Offspring. Dat wordt weer een heerlijk punkfeestje! Kaarten nodig? HIER!

Morgen Lowlands namen, vandaag James Holden

Voetjes van de vloer, want James Holden komt naar Lowlands. Wie? James holden! Heeft niks met gitaren te maken, maar wel met Lowlands. En dus noemen wij het even. Morgen komt Lowlands zelf met zijn eerste aankondiging en daarin kunnen we naast de eerste namen ook de voorverkoopinformatie (4x woordwaarde) van het festival in Biddinghuizen verwachten. Wij keken vorige week alvast vooruit en voorspelden onder meer QOTSA, Placebo, Skrillex en Deadmau5 als grote kanshebbers voor Lowlands 2014.

Eerste 4 acts voor Oranjepop

Het Nijmeegse Oranjepop heeft zijn eerste 4 acts vastgelegd: Mozes & The Firstborn, Black Bottle Riot, Knarsetand en The Naked Sweat Drips zijn er dit jaar bij op Koninginnedag Koningsdag. Allen te zien op 26 april in het Hunnerpark. De eerste drie uit het rijtje waren afgelopen week nog te zien op Noorderslag en de laatste won afgelopen jaar nog de publieks- en juryprijzen bij de Roos Van Nijmegen. Allemaal leuk en aardig, maar checkt u vooral Black Bottle Riot.

Counter Culture: nog 2 weken!

Nog maar twee weekjes wachten en dan gaat ons nieuwe muziekplatform de Benelux veroveren: Counter Culture zal zeer waarschijnlijk gelanceerd worden in de eerste week van februari. We zijn overigens nog op zoek naar een paar goeie schrijvers en fotografen met verstand van en een grote voorliefde voor dansbare muziek (beats) en hip-hop. Iets voor jou? mail even met info @ counterculture . nl

Tot morgen!

Morgen weten we wat Lowlands gaat kosten, wanneer de kaarten uitverkocht zullen zijn en of onze voorspellingen een beetje kloppen. Om de pijn tijdens het wachten ietsje te verzachten, knallen we er uit met de video van Prophet: de eerste single van het nieuwe Truckfighters album Universe, dat komende vrijdag uitkomt. Pssst: onze recensie van Universe lees je hier! 

 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!