Oud Nieuws van dinsdag 21 Januari

Toegevoegd op dinsdag 21 januari 2014, 21:44
Laatste update dinsdag 21 januari 2014, 21:44
Geschreven door Gregory

Oud Nieuws van dinsdag 21 Januari

Het loopt bijna tegen het einde aan voor Rockblog. Binnen een goeie dertien dagen draait heel de wereld enkel nog om Counter Culture. Als u denkt dat we het daarom rustiger aan gaan doen dan hebt u het mis. Tot het laatste moment blijven we u gewoon bestoken met uw dagelijkse dosis oud nieuws. Zo vielen vandaag onder meer de eerste namen voor Nederland’s mooiste te rapen, kwam Josh Homme met dubbeldik zoveel nieuws en blikken we even terug op het einde van één van onze favoriete Vlaamse festivals.

Eerste Lowlands bevestigingen

Blue Monday wordt meteen opgevolgd door “fuck yeah Tuesday”. Met de allereerste Lowlands bevestigingen zet het mooiste festival van Nederland namelijk nu al de mooiste affiche van het land neer. Aftellen naar een nieuwe festivalzomer doet u met volgende twaalf namen:

Queens of the Stone Age Skrillex - Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Anthony Hermus - James Holden Live - Imagine Dragons - The Cat Empire - Mando DiaoFink - Gregory Porter - The Skints - Red Fang - Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba

Queens Of The Stone Age en Skrillex hadden we alvast goed voorspeld. Benieuwd wat onze andere hot picks voor LL 2014 zijn? Check het snel hier.

Josh Homme’s dubbeldikke pret camionette

De grootste rockster ter wereld is niet zo heel toevallig ook de hardst werkende. Nadat eerder dus al bekend gemaakt werd dat hij en zijn Queens Lowlands spelen, is er nu ook sprake van een nieuw Eagles Of Death Metal album. De opvolger van ‘Heart On’ zou nu al een zestal tracks lang zijn.

En het Homme nieuws houdt voorlopig nog niet op! De levende legende kondigde zonet één van de meest epische samenwerkingen OOIT aan. Tijdens de Grammys zouden zijn Queens Of The Stone Age samen spelen met Dave Grohl, Nine inch Nails en Lindsay Buckingham van Fleetwood Mac. Zoals we dus al zeiden: meest epische samenwerking OOIT!

Nederlandse trots Call It Off en meer voor Jera On Air

Het is altijd tof om te zien dat een top genre festival op zijn affiche nog plaats heeft voor top lokale bands. 2014 wordt het jaar van Call It Off en dat zien de heren nu alvast beloond worden met een plekje op Jera On Air. Ook Letlive, Faintest Idea, Of Mice And Men en AYS zijn aan de line-up toegevoegd.

RIP Kloemprock

Op het einde van deze editie van oud nieuws blikken we met een zeer hart nog even terug op het trieste nieuws rond Kloemprock. Het hardst werkende festival van de Vlaamse punk en hardcore scene houdt er na vijftien edities onherroepelijk mee op. Wij danken de organisatie van het festival voor de mooie herinneringen en wensen iedereen die het project Kloemprock nauw aan het hart hield veel sterkte toe. 


Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!