Oud Nieuws van woensdag 22 januari

Toegevoegd op woensdag 22 januari 2014, 19:45
Laatste update woensdag 22 januari 2014, 19:45
Geschreven door Haiko

Oud Nieuws van woensdag 22 januari

Is Rock Am Ring nou wel of niet uitverkocht? Wordt de line-up van Sziget dit jaar wél de moeite waard? Valt er ook voor hipsters nog wat te beleven op Rock Werchter? En wordt de affiche van Fortarock nog eens een keer aangevuld? De antwoorden op deze prangende vragen lees je in deze editie van Oud Nieuws.

Rock Am Ring (nog) niet uitverkocht

Gisteravond deden we de handjes even op elkaar voor wat leek op de snelst uitverkochte Rock Am Ring editie ooit. Bovenaan de website van het festival pronkte namelijk in hoofdletters de tekst 'AUSVERKAUFT!'. Vals alarm, zo blijkt. Tickets zijn nog gewoon te verkrijgen á 199 euro. Tot 1 februari, want daarna gaat de prijs weer omhoog.

Eerste 9 voor Sziget

Queens Of The Stone Age en Placebo zijn vooralsnog de namen die bovenaan de affiche van Sziget staan. Josh Homme en co zijn vastgelegd voor Day Zero — om het simpel te houden: dat is de dag voor de officieële eerste dag van het festival — van het Hongaarse vakantiefestival. Ook Calvin Harris, Bastille, Imagine Dragons, Klaxons, Laidback Luke, Starlight Girls en natuurlijk Stromae zijn van de partij op Sziget.

Rock Werchter 2014 niet geschikt voor hipsters

Hipsters kunnen beter ver wegblijven van Rock Werchter, want ook nu hebben de Belgische boekers er weer voor gezorgd dat alleen bands waarvan de hipster-houdbaarheidsdatum al verstreken is op de affiche toegevoegd zijn. Wie Imagine Dragons, The Naked And Famous, Metronomy, Agnes Obel of Passenger nog niet gezien heeft, kan dat op Rock Werchter gaan doen. Wie zin heeft in een showtje waarbij je niet halverwege in slaap gesust wordt, kan langsdroppen bij de Dropkick Murphys.

Fortarock +4

31 mei, 75 euro, Goffertpark: Fortarock. Excuses, dat wist u natuurlijk al lang. Die kaarten heeft u al in de spreekwoordelijke pocket. Nog niet? Misschien dat Gojira, Anthrax, The Charm The Fury en Deafheaven u nog kunnen overhalen. Deafheaven, lekker hoor!

Anders nog iets?

Moke

Het zou maarzo kunnen dat de Tröckener Kecks weer bij elkaar komen. Gitarist Phil Tilli is namelijk uit Moke gestapt: "De verschillen in inzicht over de muzikale richting waren niet langer verenigbaar.". Wij snappen je hoor, Phil. Heb je 19 april al wat te doen? Wellicht kun je weer ambassadeurtje spelen voor Record Store Day, dat soort initiatieven kunnen we alleen maar aanmoedigen.

Slash

Gitaarheld Slash is samen met vriend Myles Kennedy al bijna een jaar bezig met zijn nieuwe album, maar zodra een van zijn bandleden er drie woorden over blogt dan is het meteen wereldnieuws. 'Sleazier, tougher and more dangerous', zo typeerde bassist Todd Kerns het nieuwe materiaal. In februari duiken de heren de studio in, maar wanneer de plaat verschijnt dat weet nog niemand.

 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!