Oud Nieuws van donderdag 23 januari

Toegevoegd op donderdag 23 januari 2014, 20:36
Laatste update donderdag 23 januari 2014, 20:36
Geschreven door Michelle

Oud Nieuws van donderdag 23 januari

Vandaag slaan we je weer om de oren met festivalnieuwtjes. Deze keer Dour, Main Square Festival, Pinkpop en Where The Wild Things Are. Oh én een leuk nieuwtje over Neil Young (en de Lokerse feesten, om in de festivaltrein te blijven zitten). Enjoy! 
 

18 nieuwe namen voor Dour 

Dour heeft vandaag 18(!) cadeautjes voor haar fans. Onder andere Baauer, Claptone en Klingande zullen aanwezig zijn op de dancypantsvierdaagse van 17 t/m 20 juli. Eerder werd de komst van Boys Noize en Phoenix al bekend gemaakt. Naast een hoop drum’n’bass, zullen de Dour-bezoekers dus verblijd worden met reggae, elektro, indierock en deep house. Kaarten zijn tot 31 maart verkrijgbaar voor 119 euro. Voetjes van de vloer!
 

Alice in Chains naar Main Square Festival

Het Franse Main Square Festival dat het eerste weekend van juli plaats zal vinden, heeft haar line-up uitgebreid met niemand minder dan Alice In Chains, Mastodon en Ghost. Op zich leuk nieuws voor de liefhebber die bereid is ervoor naar Arras af te reizen, maar nog leuker nieuws voor Rock Werchter-fans. Omdat de festivals in hetzelfde weekend plaatsvinden, wordt de kans dat bovengenoemde drie een bezoekje brengen aan Werchter aanzienlijk vergroot. 
 

Ed Sheeran op Pinkpop

Pinkpop voelt de hijgende adem van Rock Werchter in haar nek en begint ook met steeds meer namen te strooien. Na Arcade Fire was vandaag de beurt aan Ed Sheeran. De roodharige Brit zal op zondag de line-up aanvullen met zijn vrouwenhartenveroverende ballads. 
 

Where The Wild Things Are rondt line-up af

Het driedaagse festival zal dit jaar van 7 tot en met 9 maart plaatsvinden in Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. De line-up van o.a. Trentemøller en Franz Ferdinand is compleet gemaakt met Beans & Fatback, Kadebostany, Rangleklods, The Mispers,  Afterpartees en Maydien.  Het randprogramma zal bestaan uit muziekfilms geselecteerd door IDFA en zal het literaire gedeelte worden verzorgd door uitgeverij Lebowski. 
 

Neil Young komt in maart met nieuwe plaat

Twee jaar geleden was het ook al raak met onze oude countrylegende en zijn band Crazy Horse, maar in maart dit jaar staat alweer een release gepland voor mister Neil Young. A Letter Home, zal de plaat gaan heten. Wat de inhoud van het album gaat zijn wil de beste man nog niet verklappen. Nu alvast verzekerd zijn van een plekje bij een live sessie van de nieuwe plaat? Neil zal met Crazy Horse optreden tijdens de Lokerse Feesten op 5 augustus. 
 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!