Album Recensies

Review: Sinner - One Bullet Left

Toegevoegd op vrijdag 26 augustus 2011, 13:00
Laatste update zondag 18 september 2011, 21:13
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

Review: Sinner - One Bullet Left

Dat de Duitse heavy metalband Sinner zich nog moet bewijzen, valt te betwisten. Met al 16 studioalbums in de kast -welke al meer dan een miljoen keer over de toonbank zijn gegaan- behoort de band al sinds '82 bij de Duitse metaltop. Frontman Mat Sinner heeft naast zijn andere project, Primal Fear, tijd gevonden de studio in te duiken voor een nieuw Sinner album.. Dit heeft geresulteerd in One Bullet Left.

Dat de Duitse heavy metalband Sinner zich nog moet bewijzen valt te betwisten. Met al 16 studioalbums in de kast, welke al meer dan een miljoen keer over de toonbank zijn gegaan, behoort de band al sinds '82 bij de Duitse metaltop. Frontman Mat Sinner heeft naast zijn andere project, Primal Fear, tijd gevonden de studio in te duiken voor een nieuw Sinner album. Dit heeft geresulteerd in One Bullet Left.

Vanaf openingsnummer 'The One You Left Behind' is het de harmonische gitaar die het geluid van het album bepaalt. Maar liefst 3 gitaren zorgen samen met de meerstemmige vocalen voor een uiterst vol geluid. De aanwezigheid van deze gitaristen zorgt dat er ook voor dat tijdens de solo's een stevig geluid over blijft. Tel hier de strakke drumpartijen en de rauwe stem van Sinner zelf bij op en je hebt alle ingrediënten voor een sterk album.

Hoewel de plaat genoeg sterke nummers heeft, is het niet Sinner's beste album. Van begin tot eind heeft het album dezelfde sfeer, die af en toe als een sleur kan aanvoelen. Iedere keer dezelfde opbouw, momenten die stilvallen en het invallen van de gitaarsolo's. Nummers die er juist hierdoor uitspringen, zijn het rustigere Haunted en de cover van Atomic Playboys van Steve Stevens.

Reacties

Volg Rockblog