Album Recensies

Review: Arsonists Gets All the Girls - Motherland

Toegevoegd op donderdag 4 augustus 2011, 10:04
Laatste update donderdag 4 augustus 2011, 10:19
Geschreven door Reno
Bron: Rockblog

Review: Arsonists Gets All the Girls - Motherland

Mathcore, deathcore, metalcore, experimental metal. Allemaal benamingen en hokjes waar je Arsonists Gets All the Girls in zou kunnen plaatsen. Met het nieuwe 'Motherland' hebben de Amerikanen in ieder geval weer een album afgeleverd die werkelijk alle kanten op stuitert en soms aanvoelt als een enorme pot met kaugomballen in veel te felle kleuren.

De doldwaze metal lijkt af en toe totale choas. Maar als je goed luistert dan zit er een geniale structuur in de songs. Ondanks de heftigheid, onvoorspelbaarheid en vele breaks, zijn de afzonderlijke nummers goed herkenbaar. Dit heeft ook zeker te maken met de prominente rol van de keyboards en samples die regelmatig houvast geven op het moment dat de breaks en wisselingen van vette riffs je in een veel te hoog tempo om de oren vliegen.

Buiten een aantal rustige jazzy intermezzo's krijg je op 'Motherland' geen momentje van rust. Songs als 'Avdoty' en 'Dr. Teeth' zijn voorbeelden waarin de band etaleert het ADHD pilletje te zijn vergeten in te nemen. Daarbij is Jared Monette zonder twijfel één van de meest brute metal zangers van dit moment. Het is in ieder geval voer voor fans van The Dillinger Escape Plan, Horse the Band en Enter Shakiri. Al heeft deze band wel heel duidelijk een herkenbaar eigen geluid.

Het enige puntje van kritiek op dit album is dat de band zich weinig tot niet heeft ontwikkeld ten op zichte van de vorige release 'Portals'. Maar als je alles op een dusdanig hoog niveau een totaal geflipte eigen smoel weet mee te geven, dan kun je je afvragen of die verwachting wel realistisch is.

8 / 10

Reacties

Volg Rockblog