Album Recensies

Review: Gotye - Making Mirrors

Toegevoegd op zondag 18 september 2011, 11:17
Laatste update zondag 18 september 2011, 18:12
Geschreven door Bjorn
Bron: Rockblog

Review: Gotye - Making Mirrors

Gotye (spreekt uit als Gaultier) is een singer-song writer die anno 2011 zijn droomjaar aan het beleven is. Morgen komt zijn 3e plaat ‘Making Mirrors’ uit. Een internationale doorbraak voor deze Belgische Australiër lijkt niet meer onbestaande. Lilly Allen, Katy Perry en Ashton Kutcher lieten al weten dat ze fan zijn.

Gotye (spreekt uit als Gaultier) is een singer-songwriter die anno 2011 zijn droomjaar aan het beleven is. Morgen komt zijn 3e plaat 'Making Mirrrors' uit. Een internationale doorbraak voor deze Belgische Australiër lijkt niet meer onbestaande. Lilly Allen, Katy Perry en Ashton Kutcher lieten al weten dat ze fan zijn.

U zegt: "Gotye, nog nooit van gehoord."? Wel misschien herinneren zich enkelen nog zijn bescheiden hitjes “Learnalilgivinanlovin” en "Heart's a Mess" vanuit 2006. Deze stonden op de plaat  Like Drawing Blood. Nadien was het een poosje stil rond Gotye alias Wouter De Backer maar sinds 2011 liet hij zijn geweldige single ‘Somebody That I Used To Know’ los op de mensheid.

Met deze song heeft hij een echte hit te pakken. Naast de prachtige vocals van Kimbra blijft de song in ons hooft rondspoken door het prachtige gitaargetokkel. De drums en het gebruik van keyboard zorgen voor een mooie samenhang waardoor het allemaal een mooi geheel vormt.

Wie dacht dat het album in dezelfde lijn zou liggen als die single heeft het duidelijk mis. Hij raakt veel verschillende genres aan waarbij je nu niet meer weet in welk hokje Gotye je kan plaatsen. Bijvoorbeeld het tweeluik ‘Smoke an Mirrors’ en ‘I Feel Better’ zijn duidelijk gekruid met wat soulinvloeden. Bij ‘In Your Light’ maakt hij dan weer gebruik van blaasinstrumenten. Daarnaast krijgen we ook nog in ‘State of The Art’ iets wat je als reggae kan bestempelen.  

Uiteindelijk zorgt hij er voor dat elk nummer sterk in elkaar zit en waarbij ook alles klopt. Met zijn aparte stem -die trouwens een beetje klinkt als Sting- komt hij telkens goed weg in de verschillende genres.

Gotye is een multi-instrumentaal genie; bijna alle songs bevatten verschillende lagen. Hij betrekt enorm veel instrumenten en maakt gebruik van heel wat samples doorheen het album. Mede dat het daarom zo lang geduurd heeft om het nieuwe album af te krijgen.

Kortom: voor wie houdt van een avontuurlijk album en niet echt in hokjes denkt, moet zeker de nodige aandacht schenken aan Gotye.

Wie Gotye nog aan het werk wil zien is er aan voor de moeite want zijn shows in België en Nederland zijn reeds uitverkocht.

Reacties

Volg Rockblog