Metallica officieel eerste headliner Download 2012

Toegevoegd op donderdag 10 november 2011, 21:18
Laatste update dinsdag 22 november 2011, 21:24
Geschreven door Dirk

Metallica officieel eerste headliner Download 2012

Bij de radioshow van Zane Low op BBC Radio 1 kwam zojuist eindelijk het hoge woord eruit: gisteren werd door aankondigingen -van zowel BBC als Download zelf- al vrij duidelijk dat Metallica headliner zou zijn op het Britse festival. De metal-formatie is in ieder geval een UK Exclusive en zal dus geen festivals als Sonisphere aandoen.

Download-programmeur Andy Copping wist echter nog te vertellen dat het "one big fuck off headliner tomorrow but with a killer twist" zou zijn. De eerste geruchten voor deze twist betroffen een eventuele samenwerking met Lou Reed, met wie onlangs het (zéér slecht ontvangen) album Lulu werd gepresenteerd. Veel mensen zullen er blij mee zijn; dit is niet het geval.

De twist is dat het Black Album (eigenlijk gewoon "Metallica" genaamd) geheel gespeeld zal worden!

Om de geheugens op te frissen de tracklist van de cd:

    Enter Sandman
    Sad But True
    Holier Than Thou
    The Unforgiven
    Wherever I May Roam
    Don't Tread on Me
    Through the Never
    Nothing Else Matters
    Of Wolf and Man
    The God That Failed
    My Friend of Misery
    The Struggle Within

Van 8 tot 10 juni 2012 zal het Download festival haar 10e verjaardag vieren. Dit grote evenement vindt plaats naast de racebaan van Donington Park en kent jaarlijks ruim 100.000 rock/metal-liefhebbers. Met de aankondiging van Metallica is het duidelijk dat de band open staat voor festivals in 2012. Festivals als het Belgische Rock Werchter en het Duitse combi-festival Rock am Ring/Rock im Park zijn dus absoluut kanshebbers voor de act.


UPDATE:

Gelijk na dit grote nieuws komt Andy Copping met nog meer nieuws; Morgen wordt meteen een tweede headliner aangekondigd. Toevallig heeft Black Sabbath morgen een persconferentie met alle originele leden. Kans is dus erg groot dat de klassieke rockers ook acte de presence zullen geven op Download 2012.


Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!