Preview: Speedfest 6 'Jong tegen Oud'

Toegevoegd op dinsdag 6 december 2011, 12:32
Laatste update dinsdag 6 december 2011, 17:55
Geschreven door Reno

Preview: Speedfest 6 'Jong tegen Oud'

Aanstaande zaterdag staat de 6e editie van Speedfest voor de deur. Het eigenwijze feestje wat wordt georganiseerd door Peter Pan Speedrock vindt wederom in het Eindhovense Klokgebouw plaats. Er zijn flink aantal legendarische namen uit de koker gekomen, maar ook jong talent krijgt weer een kans. Uiteraard is Rockblog wederom van de partij en we zetten een paar gevestigde namen tegenover nieuw talent voor je op een rijtje:

Jong tegen oud: hardcore

Op de Thrasher Stage staan twee totaal verschillende generaties uit de hardcore scene vlak na elkaar geprogrammeerd. De jonge Belgen van Rise and Fall mogen dan al een jaartje of 9 stevige hardcore maken, maar dat is niets ten opzichte van oude rotten van Discharge. De Amerikanen maakte ruim 30 geleden albums die nu nog steeds vele bands beinvloeden. De lompe smerige (punk) hardcore wordt sinds de eeuwwisseling weer in de orginele bezetting van weleer gespeeld.

Jong tegen oud: punk

De ervaren Heideroosjes hebben geen introductie meer nodig. De Limburgers hebben hun afscheid aangekondigd en doen dat met nog één tour langs de clubs en festivals. Dan mag Speedfest natuurlijk niet  ontbreken. De uitgebreide historie van Heideroosjes staat in schril contrast met de jongelingen van Gewapend Beton. Maar deze punkers zouden zomaar eens het stokje kunnen overnemen, gezien de ontwikkeling die ze doormaken.

Jong tegen oud: (garage) rock and rollers

Nu zijn de mannen van Peter Pan Speedrock ook al niet meer de allerjongsten, maar ten op zichte van de garage rockers van The Sonics zijn het nog maar broekies. Sinds de release van Boom in 1966 (!!) zijn de Amerikanen uit Washington verantwoordelijk voor een hele beweging garage rock and roll uit die periode. Het is eigenlijk ongelofelijk dat ze nog bestaan en op deze editie van Speedfest te zien zijn. Het kan ook niet anders dat Peter Pan ook zelf door deze band is beïnvloed aangezien de muziek van deze gasten standaard in hun tourbus aanwezig is.

Jong tegen oud: de headliners

Jong tegen oud gaat hier niet helemaal op, maar er zit toch meer dan 10 jaar tussen het debuut album van Monster Magnet (1991) en het debuut van Danko Jones (2002). Monster Magnet zal het legendarische "Dopes to Infinity" album integraal uitvoeren en Danko Jones zal ongetwijfeld met een bloemlezing uit zijn reportoire de Demolition Stage op zijn kop zetten.

Hier kun je het Speedfest Magazine alvast digitaal doorlezen. 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!