Jaarlijst 2011: Reno

Toegevoegd op dinsdag 20 december 2011, 22:00
Laatste update dinsdag 20 december 2011, 22:04
Geschreven door Reno
Bron: Rockblog

Jaarlijst 2011: Reno

Net als voorgaande jaren kun je in de decembermaand op Rockblog een kijkje nemen in de lijst van favoriete albums van de Rockbloggers. De echte muziekliefhebber weet dat het hierbij draait om kwaliteit. Je zult bij ons dan ook geen ellenlange waslijst met albums terugzien in onze eindlijst, we sluiten namelijk net voor de jaarwisseling af met onze selectie van onze twintig best beoordeelde albums van 2011. Vandaag vertelt Reno over zijn persoonlijke top tien.

Reno

Iets meer dan een jaar geleden presenteerde Reno zijn tien favorieten van 2010. Daarin was ruimte voor onder meer progressief materiaal (Anathema), Belgische gitaarbeesten (Triggerfinger) en ondergewaardeerde pareltjes (Gozu, Kylesa). Ook dit jaar stond Reno weer voor de lastige keuze om de tien albums eruit te kiezen die voor hem het muziekjaar van 2011 samenvatten.

Hieronder licht hij er drie albums uit.

Wolfendale – Foghorn

Wolfendale - FoghornDe tweede Nederlandse release in mijn top drie van dit jaar. Wolfendale is een nieuwkomer aan het indiefront, maar maakt meteen enorme indruk met dit pareltje.

De prachtige vocalen en zorgvuldig gekozen arrangementen zorgen op Foghorn voor heerlijke luisterliedjes. 

Machine Head - Unto the Locust

Machine Head - Unto the LocustUnto the Locust is veruit de beste metal release van dit jaar. Ondanks het feit dat toch ook veel andere grootheden (Megadeth, Anthrax, Korn) goed werk uitbrachten, tipt er geen enkele release aan de aggressie en intensiteit van Machine Head's Unto the Locust.
 
Sinds het klassieke ‘Burn my Eyes’ het beste werk en meest diverse werk van deze bay-area thrashers.

Face Tomorrow - Face Tomorrow

Face Tomorrow - Face TomorrowEen waanzinnig sterke release van Nederlandse bodem.

Intense pop, rock, hardrock met heel veel gevoel voor melodie en prachtig gezongen tracks.

In ‘cijfers’ misschien een gelijkspel met de nummer 2 uit mijn lijst, maar een beetje chauvinisme op z’n tijd kan geen kwaad.

De jaarlijst van Reno

Hieronder vind je de complete top tien van Reno. In totaal zijn er drie Nederlandse en twee Belgische albums in de prijzen gevallen.

Klik op de oranje links om (indien beschikbaar) het album op Spotify gratis te luisteren. Klik op de blauwe bolletjes om het album op bol.com te bekijken.

De jaarlijst van morgen: Tom

Morgen laat Tom je met zijn jaarlijst alle hoeken van de indierock zien. Hij laat de kans, net als vorig jaar, niet aan zich voorbij gaan om te verrassen met maar liefst acht unieke albums.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!