Rockblog Jaarlijst 2011: De Eindlijst

Toegevoegd op zaterdag 31 december 2011, 15:45
Laatste update zaterdag 31 december 2011, 15:45
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Rockblog Jaarlijst 2011: De Eindlijst

In de afgelopen weken hebben de Rockbloggers hun tien favoriete albums van 2011 op een rijtje gezet. Op basis van het aantal stemmen, de totaalscores en het aantal nummer eenposities zijn de twintig hoogst gewaardeerde albums naar boven komen drijven. Hieronder vind je deze eindlijst. 

Klik op de albumcovers om ze gratis te beluisteren via Spotify (indien beschikbaar). We hebben alle op Spotify beschikbare albums samengevoegd in een handige playlist. Klik hier om onze jaarlijst te beluisteren.

De eindlijst: nummers 20 t/m 11

20. Pain of Salvation - Road Salt Two 19. Face Tomorrow - Face Tomorrow 18. Fleet Foxes - Helplessness Blues 17. Foster the People - Torches 16. Dream Theater - A Dramatic Turn of Events
15. dEUS - Keep You Close 14. Channel Zero - Feed 'em With a Brick 13. Kasabian - Velociraptor! 12. Noel Gallagher's High Flying Birds - Noel Gallagher's High Flying Birds 11. Bon Iver - Bon Iver

De eindlijst: nummers 10 t/m 6

10. Machine Head - Unto the Locust10. Unto the Locust
Machine Head
7. Arctic Monkeys - Suck it and See7. Suck it and See
Arctic Monkeys
6. Radiohead - The King of Limbs6. The King of Limbs
Radiohead

5. Miles Kane - Colour Of The Trap

Miles Kane - The Colour of the Trap

Hurricane Festival 2011- dag 3 - 12.25 uur: de regen komt met bakken uit de hemel, een optreden op het openluchtpodium lijkt onbegonnen werk. Het optreden van Miles Kane wordt dan ook geannuleerd. Maar Miles heeft eigenlijk wel zin om even op te treden, hij is er immers nu toch! Onversterkt, enkel bijgestaan door zijn gitaar, speelt hij voor een handjevol mensen enkele nummers in een televisietoren. Ik sta bijna vooraan en ben verkocht.

Voortaan als ik een nummer van Miles Kane hoor, sluit ik mijn ogen en sta ik weer lekker in de prut van dat Duitse festival. En oh ja, het album is net zo briljant als dat optreden - Alex.

4. Wilco - The Whole Love

Wilco - The Whole LoveOpeningsnummer Art of Almost doet mij terugdenken aan het succes-album Yankee Hotel Foxtrot. Na enkele luisterbeurten weet Wilco opnieuw te overtuigen met The Whole Love.

De band levert een prachtige plaat af waarbij  zanger Jeff Tweedy enkele potentiële nieuwe Wilco-klassiekers als Dawned on Me en Open Mind de wereld instuurt - Bjorn.

3. Foo Fighters - Wasting Light

Foo Fighters - Wasting Light

Als de Foo Fighters aankondigen met een nieuw album te komen, ligt daar meteen een hele berg met verwachtingen. Het is altijd maar de vraag of eerdere successen geëvenaard kunnen worden. Zoals frontman Dave Grohl al had aangekondigd, is Wasting Light een van de zwaardere Foo Fighters albums. Hoewel ik Grohl een inspirerend persoon vind, is het drummer Taylor Hawkins die mij door tracks als Walk en White Limo sleept.
 
Met gastoptredens van oude bekende als ex-Nirvana bassist Krist Novoselic tijdens I Should Have Known kunnen Grohl en consorten ook moeilijk de fout in gaan. Een stevig rockalbum zoals je deze van de Foo’s mag verwachten - Dirk.

2. Fair To Midland - Arrows and Anchors

Fair to Midland - Arrows and Anchors
Vol verwachting heb ik uitgekeken naar de opvolger en na vier jaar zijn die verwachtingen ruimschoots waargemaakt met Arrows and Anchors. Met een flinke dosis muzikale creativiteit heeft Fair To Midland wederom een album neergezet dat uniek is in zijn soort.
 
Pareltjes als Musical Chairs en afsluiter The Greener Grass betoveren je en laten je nooit meer los. Arrows and Anchors is zonder enige twijfel een topalbum van dit jaar - Haiko.

Album van het jaar

Dit jaar gaat de prestigieuze titel Album van het Jaar naar The Black Keys. Krap een maand geleden kwam El Camino uit, dit album kreeg van de Rockbloggers de meeste stemmen en kon hierdoor rekenen op de hoogste totaalscore.

1. The Black Keys - El Camino

The Black Keys - El CaminoDan Auerbach en Patrick Carney gaan lekker als 'The Black Keys'. Begin december is hun nieuwe album El Camino in de winkels verschenen en dat hij nu al bij velen in de top 10 staat, zegt al genoeg. Er zijn weinig bands die nummers maken waar ik alleen maar meer van wil horen. Die ik na tien keer luisteren nog niet zat ben.
 
The Black Keys kan dit wel en dit album zat de afgelopen weken dan ook non stop in de CD-speler en ik denk dat hij daar nog wel even blijft zitten. Een pareltje, alweer - Charon.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!