The Waterboys en Seether naar Bospop

Toegevoegd op maandag 5 maart 2012, 14:06
Laatste update maandag 5 maart 2012, 14:09
Geschreven door Dirk

The Waterboys en Seether naar Bospop

Het muzikale plaatje van Bospop wordt op de zaterdag aangevuld met de post-grunge van Seether. Vorige week warmden de Zuid Afrikanen het publiek in Zwolle nog op, als voorprogramma van 3 Doors Down in de IJsselhallen en stonden ze op het podium in een uitverkochte Melkweg. De in 1999 opgerichte band noemt Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains en Deftones als grootste invloeden. Ook  de Brits-Ierse folk-rockband The Waterboys komen naar Weert, echter op de zondag. Ontstaan in 1983, volgt de echte doorbraak in 1985 met de megahit 'The Whole Of The Moon', afkomstig van het derde album 'This Is The Sea'. Het meest recente album heet 'An Appointment With Mr Yeats'. Van deze plaat worden ook in Weert nummers ten gehore gebracht, net als 'a killer set of vintage Waterboys', aldus zanger en oprichter Mike Scott.

Bospop vindt in 2012 voor de derde keer plaats op Evenemententerrein Weert Noord. Het muzikale programma van Bospop speelt zich af op twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Eerder werden oa Lenny Kravitz, Alanis Morissette en Chris Cornell bekendgemaakt.

Bospop vindt volgend jaar plaats op zaterdag 7 en zondag 8 juli. De voorverkoop voor het festival is al begonnen. Een weekendticket kost €130, voor een dagkaart bedraagt de schade €75.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!