Live Recensies

The Van Jets @ Mezz, Breda 17-03-2011

Toegevoegd op dinsdag 22 maart 2011, 01:48
Laatste update dinsdag 20 september 2011, 18:45
Geschreven door Joep
Bron: Rockblog

The Van Jets @ Mezz, Breda 17-03-2011

Met twee studioalbums op zak en een optreden op het hoofdpodium op Rock Werchter 2010 betreden vanavond The Van Jets het bescheiden podium van de Mezz in Breda. De status die de Belgische rockband in het thuisland heeft, is er in Nederland nog niet maar daar wordt met deze tour hard aan gewerkt. Vanavond is het dus de beurt aan Breda!

Met twee studioalbums op zak en een optreden op het hoofdpodium op Rock Werchter 2010 betreden vanavond The Van Jets het bescheiden podium van de Mezz in Breda. De status die de Belgische rockband in het thuisland heeft, is er in Nederland nog niet maar daar wordt met deze tour hard aan gewerkt. Onder andere Breda en Sittard worden bezocht.

De avond wordt geopend door de Oosterhoutse popband Johnny Stardust. Het nog binnenstromende publiek wordt door het trio getrakteerd op toegankelijke popliedjes met soms een vleugje techno. De variatie in de nummers is echter na een tijdje ver te zoeken en de maniertjes van de frontman beginnen ietwat te irriteren. Desalniettemin is het een prima opener van de avond.

The Van Jets openen enthousiast. Vanavond ligt de nadruk duidelijk op het aatste album dat in 2010 werd uitgebracht: Cat Fit Fury! De winnaars van de Humo Rock Rally in 2004 spelen onder andere nummers als 'The Other Man' en 'The Matador'. Het publiek reageert nogal tam tijdens de eerste nummers en toont weinig interesse. Het gevolg is dat het allemaal erg rumoerig is in de zaal en dan vooral rond de bar. Zeker tijdens het rustige nummer 'Our Heads' wordt het bijna genant.

Een hoogtepunt van de avond is de energieke cover van David Bowie: 'Fashion'. Het publiek lijkt zelfs een beetje los te komen. Het meezingmoment is tijdens de single 'The Future'. Zanger Johannes Verschaeve doet zijn uiterste best om het publiek mee te laten zingen en dat lukt vrij aardig. 'The Matador' is de eerste toegift van de avond. Eerste? Ja, The Van Jets hebben besloten om vanavond driemaal van het podium af te gaan en dus tweemaal terug te komen. Als afsluiter kiezen ze voor het nummer waar ze de Humo Rock Rally mee wonnen: het sterke 'Ricochet'.

Na dit nummer is het dan echt afgelopen. Op basis van de aandacht van het publiek waren de twee toegiften niet verdiend. Echter is een nummer zoals 'Ricochet' een heerlijke afsluiter. The Van Jets hadden er zin in, het publiek wat minder en dat is erg zonde. The Van Jets zijn gewoon een erg sterke liveband die ook Nederland kunnen veroveren. Wat ontbreekt is een succesvolle single in Nederland maar The Van Jets hebben dat in zich!

Reacties

Volg Rockblog