Live Recensies

Scouting For Girls @ 013 Tilburg, 25-03

Toegevoegd op maandag 4 april 2011, 09:46
Laatste update maandag 4 april 2011, 15:27
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

Scouting For Girls @ 013 Tilburg, 25-03

Vanavond is 013 de gastheer voor twee bands die menig meisjeshart sneller laat kloppen. De zaal is voor het optreden begint al goed gevuld. Dit heeft een positieve uitwerking op de sfeer. Audio Adam mag de avond warms pelen voordat Scouting For Girls het podium gaat betreden.

Deze taak begrijpt Audio Adam goed, het viertal weet het publiek makkelijk in te palmen. Door de stevige drums en de afwisseling van gitaar en toetsen weet de band een alternatieve swing mee te geven aan de, toch wat simpele, popnummertjes. De eerste rijen staan al lekker mee te doen en de zanger verbaast zich over het feit dat het publiek de teksten kan meezingen. De mannen doen waar ze voor gekomen zijn en kunnen na vanavond weer wat uitzinnige meisjes aan hun fanbase toevoegen.

Dan is het tijd voor het echte werk; het is tijd voor Scouting For Girls. Normaliter bestaat de band uit slechts drie man,  vanavond wordt de band versterkt door een extra gitarist. Dit blijk al snel een goede keuze, want met wat loopjes en rifjes op de achtergrond zijn de nummers meer compleet.

De band heeft een repertoire vol bekende deuntjes. Nummers als This Ain’t A Lovesong, Everybody wants to be on TV en Heartbeat zijn op veel radiostations al grijs gedraaid. Tevens komt de titelsong van de Nederlandse speelfilm ‘Loft’ nog voorbij, namelijk Take A Chance On Us. Naast de standaard hits, zijn er slechts enkele nummers die eruit springen. Tijdens Elvis Ain’t Dead maakt de band enigszins een zijstapje naar Rock ’n Roll. Als toegift wordt het live overladen met Pretpunk invloeden nummer 1+1 gespeeld. Twee hoogtepunten van de avond.

Simpele teksten over bloemetjes en bijtjes, ingetogen gitaarrifjes en makkelijke basloopjes zijn de ingrediënten die nodig zijn voor een rits catchy popsongs.
Deze nummers spelen zij voor een uiterst gewillig publiek dat zich helemaal overgeeft aan de band. De teksten worden uit volle borst meegezongen en meerdere malen wordt er meegeklapt met de nummers. Dat Scouting For Girls het publiek uit de hand kan laten eten realiseert de band dondersgoed. Er wordt regelmatig geflirt en gespeeld met het publiek.

Een erg verassend en speciaal optreden was het niet. Wel weten beide bands een goede sfeer in de zaal van 013 over te brengen. Een impressie hiervan is te zien op de foto’s die er zijn gemaakt. Deze zijn hieronder terug te vinden.

 

Reacties

Volg Rockblog