Foto's

Groezrock - foto's en verslag vrijdag (1)

Toegevoegd op dinsdag 26 april 2011, 10:33
Laatste update zondag 18 september 2011, 19:26
Geschreven door Reno

De 20ste verjaardag van Groezrock had op voorhand al een programmering waar de (punk)rockers, metalcore en hardcore fans de vingers bij aflikken. Als ook het weer meewerkt en de zon volop schijnt kan het feest  op voorhand eigenlijk al niet meer stuk. Lees hier ons verslag en bekijk de foto's van vrijdag

De 20ste verjaardag van Groezrock heeft op voorhand een programmering waar de (punk)rockers, metalcore en hardcore fans de vingers bij aflikken. Met sprekende en  gerenommeerde namen als Descendents, NOFX, Dropkick Murphy’s, Millencollin kan er weinig mis gaan. Als ook het weer meewerkt en de zon volop schijnt kan het feest  op voorhand eigenlijk al niet meer stuk.

Vrijdag – Sick of it All en Cancer Bats breken de tent af

Bij aankomst op vrijdag is de camping goed vol en staat bij de hoofdingang een gigantische rij. Heel het weekend zal het gezellig druk zijn op het zonovergoten terrein. De organisatie geeft aan niet uitverkocht te zijn, maar veel drukker moet het toch niet worden aangezien bij sommige optredens de mensen tot ver buiten de grote festival tenten staan.

Op de Etnies Stage zorgt opener Impending Doom met een pot harde metalcore dat de eerste Groezrockers meteen goed wakker worden geschud. De eerste moshpit is een feit en het festival schiet overtuigend uit de startblokken. Op de Eastpack stage tapt Bleed from Within uit hetzelfde muzikale vaatje, maar blijkt toch wat moeite te hebben met de grote en niet goed gevulde tent. Op naar de Mainstage voor Danko Jones. De testosteron persoonlijkheid heeft zelf goed door dat ze de vreemde eend in de bijt zijn vandaag. Uiteraard heeft Danko daar lak aan en schotelt het publiek vakkundig een stevige rockshow voor, zoals we van de man gewend zijn.

Het eerste echte hoogtepunt van de dag wordt verzorgd door een totaal ontketend Sick of it All. Het lijkt wel of ze het gevoel hebben zich te moeten bewijzen ondanks dat de band al 25 jaar aan top van de hardcore staat. Vandaag vegen ze werkelijk met iedere andere band uit het genre de vloer aan. Een set met oud en nieuw werk, waarbij tijdens ‘Scratch the Surface’ de circle pit tot achter de geluidtoren verdwijnt. Tijdens het laatste nummer wordt het publiek uitgedaagd om het podium te beklimmen waar massaal gehoor aan wordt gegeven. Dit tot lichte paniek van de security. Wat een power.

Aan Millencollin de ondankbare taak om op de Main Stage na Sick of it All te moeten aantreden. De luchtige punkrock slaat desondanks prima aan en de Zweden zetten een prettige set neer. De Etnies Stage lijkt vervolgens veel te klein voor Cancer Bats die furieuze punkmetal de overvolle tent in slingeren. De stagedivers en crowdsurfers zorgen voor knotsgekke taferelen tijdens deze explosieve show.

Augustus Burns Red blijkt op de Eastpack Stage behoorlijk populair gezien de drukte voor het podium. De band lost de verwachtingen meer dan uitstekend in door een rete strakke metalshow op te voeren. Bij Hatebreed lijkt de power er een beetje uit. De show is geroutineerd en de set zit vol met meezingers, maar de stevige metalcore die vooral om Jamey Jasta draait, zorgt niet voor een uitzinnige menigte. Misschien dat de batterijen na deze intensieve dag ook een beetje op waren aan het raken.

Klik hier voor het verslag en foto's van zaterdag 23 april!

Onze fotograaf Jos maakte onderstaande plaatjes. Bekijk ze in de slideshow of ga naar onze Flickr pagina.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!