Live Recensies

Young the Giant in Bitterzoet

Toegevoegd op maandag 23 mei 2011, 22:12
Laatste update maandag 23 mei 2011, 22:12
Geschreven door Jos
Bron: Rockblog

Young the Giant in Bitterzoet

Vorige week zaterdag was het eerste optreden van Young The Giant in Nederland.  Samen met de band Broken records stonden ze in het uitverkochte Bitterzoet in Amsterdam. 
De avond begint iets voor achten met een Schotse warmdraaier: Broken Records. Een band die doet denken aan The Killers. Broken Records komt met een gevarieerde setlist en weet hiermee een heerlijk uurtje de zaal te plezieren.
Wat deze supportact net dat ene extraatje geeft, is de violist. Het blijft toch een apart - haast ironisch - gezicht: Een viool in een rockband, maar het instrument is een positieve toevoeging aan de band. 

Dan wordt er ruimte gemaakt voor de band waar het écht om gaat vanavond: Young The Giant. De vijfkoppige Amerikaanse band heeft deze maand het debuutalbum Young The Giant uitgebracht en vanavond is te zien of ze live ook hun kunstje kunnen.
Het optreden wordt geopend met het nummer I Got, dit is een van de nummers van het debuutalbum. De band heeft nog veel energie, frisse moed en heeft er duidelijk zin in.  I Got is een rustig nummer om mee te beginnen, maar erg pakkend.
Het tweede nummer Guns Out is de perfecte opvolger. Kritiekpuntje is echter de technische mankementjes die te horen zijn bij de eerste paar nummers. Dit is vooral te horen tijdens de nummers Guns Out en Apartment. Gelukkig verpest dit de fantastische sfeer niet en blijft de band rustig doorspelen. Ook het publiek lijkt hier geen moeite mee te hebben.  Het nummer Cough Syrup komt helaas ook niet helemaal tot zijn recht, het had krachtiger over kunnen komen. 

Verder kunnen we onder andere nog genieten van Strings, St. Walker en als afsluiter het nummer My Body. Dit laatste nummer is dé troef van de band en geeft een enorm positieve energie. Helaas is de band al na vijftig minuten klaar met spelen. Niet zo heel raar omdat ze maar een album (en een EP) hebben uitgebracht, maar toch missen er voor het gevoel een paar nummers.

Reacties

Volg Rockblog