Biffy Clyro @ Tivoli 13/10

Toegevoegd op donderdag 14 oktober 2010, 13:09
Laatste update donderdag 14 oktober 2010, 13:10
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Biffy Clyro @ Tivoli 13/10

Biffy Clyro is een Schots progressief rockbandje dat zich in de kijker speelde in ons landje na de hitsingle "Many Of Horror" en het optreden op Pinkpop dit jaar. De band is echter al jarenlang regelmatig te zien geweest op de Nederlandse podia, het Nederlandse publiek wist alleen nog niet van het bestaan van "The Biff" af.

De echte fan had Biffy Clyro de afgelopen jaren al kunnen zien op onder meer Lowlands, in het voorprogramma van Queens Of The Stone Age en Muse en afgelopen december nog in de klene zaal van de Melkweg. Vandaag krijgt Tivoli bezoek van Biffy, voorafgegaan door een halfuurtje degelijke rock van Airship.

Zonder shirts, maar wel gehuld in knalblauwe en -groene broeken betreedt het Schotse trio Biffy Clyro het podium van het Utrechtse Tivoli. Het drietal oogt vermoeid, maar gooit gelijk de beuk er in met That Golden Rule, gevolgd door de gestructureerde chaos die schuil gaat onder de naam van Living's A Problem.

De band trakteert het publiek op een setlist gevuld met een mix van oude en nieuwe nummers, zo worden oude pareltjes als Glitter And Trauma, 57 en Liberate The Illiterate natuurlijk niet vergeten. Voor de fans die aangesloten zijn na de release van het laatste album "Only Revolutions" is de avond ook een traktatie, want op twee nummers na wordt het complete album gespeeld.

De band speelt een erg strakke show, waarbij weinig contact met de zaal wordt gezocht. Hoewel de zaal uit volle borst de hit "Many Of Horror" meezingt, komt dit nummer toch niet zo goed uit de verf. Ook bij andere ballads als God And Satan en Machines springen de vonken niet zo veelvuldig over als we gewend zijn van de eerdere meegemaakte UK-shows van de band. Gelukkig is dit slechts een klein smetje op een verder puntgaaf optreden van Biffy Clyro.

Al oogt de band bij opkomst ietwat vermoeid, tijdens het optreden zelf is hier weinig van terug te zien. Springend, schreeuwend, ronddraaiend en headbangend wordt de huidige back-catalogue tentoongesteld aan het publiek dat toch zeker met een tevreden gevoel naar huis zal zijn gegaan.


Setlist:
That Golden Rule
Living's A Problem
Glitter And Trauma
Bubbles
9/15ths
Who's Got A Match?
57
God & Satan
Mountains
Get Fucked Stud
Born On A Horse
Shock Shock
Machines
Liberate The Illiterate
Many Of Horror
Whorses

ENCORE:
Cloud of Stink
The Captain


Links:
Website Biffy Clyro
Biffy Clyro op Spotify

Reacties

Volg Rockblog