DeWolff @ Doornroosje 28-01-2011

Toegevoegd op maandag 31 januari 2011, 14:57
Laatste update woensdag 2 februari 2011, 13:09
Geschreven door Bram
Bron: Rockblog

DeWolff @ Doornroosje 28-01-2011

Zoals gebruikelijk, na het uitbrengen van een album, is ook DeWolff aan het touren. Wij waren afgelopen vrijdag, 28 januari, bij de uitverkochte show in het Nijmeegse Doornroosje. Met Starfucker in het voorprogramma.

Het Belgische bandje Starfucker heeft vanavond de eer gekregen om een overvol Doornroosje op te warmen. Vanaf het begin worden de nummers met veel kracht de Nijmeegse zaal ingesmeten, alsof ze nooit anders gedaan hebben. Het is goed te merken dat deze vierkoppige band met plezier de energievolle setlist doorspeelt. De zangeres benadrukt dit door af te sluiten met een stagedive. Mijn complimenten voor de vrouwelijke bassist die deze avond haar eerste show speelt.

Na deze garagerock, is het tijd om te genieten van een reis door de psychedelische wereld van DeWolff. Na een EP in 2008 en het debuutalbum in 2009 was het voor de jonge mannen uit Geleen zover om een tweede album uit te brengen. Dit hebben ze dan ook in het begin van het jaar gedaan. Orchards/Lupine is een andere plaat dan de voorgaande, maar voor de liefhebber van Psychedelische rock een waar succes. Waarop ze zoals gewoonlijk zichzelf hebben laten inspireren door de muziek uit de 60s en 70s. Hierbij zijn Led Zeppelin, Pink Floyd, Cream en Deep Purple de belangrijkste bands. Dit trio heeft zijn kunstje ook al laten zien in o.a. De Wereld Draait Door en op Pinkpop. Nu is het  moment wederom daar om het publiek te overtuigen dat DeWolff een van Nederlands beste bands is. Aan de opkomst te zien zijn genoeg mensen hier al overtuigd van. Hiermee bewijzen de mannen dat Psychedelische Bluesrock (gelukkig) nog niet dood is. De setlist is afwisselend opgebouwd met oude en nieuwe nummers door elkaar, waarmee perfect tot een climax toegewerkt wordt.
Wat mij betreft is dit een trip die niet lang genoeg kan duren, helaas nadert ook hier het eind. Voor het eind laat Pablo nog zien hoe goed hij zijn gitaren onder de knie heeft. Dit doet hij door er met een theelepel op te spelen!

Het optreden van DeWolff is zondermeer een van de beste shows die ik gezien heb. Ik geef een tip: ga naar DeWolff nu ze nog voor een klein bedrag in de kleinere Nederlandse zalen spelen. Er komt een tijd dat deze heren stadions vullen.

Wil jij ook naar DeWolff? Dat kan, wij geven 2x2 kaarten weg voor de show in de Effenaar op vrijdag 11 februari! Klik hier.

Reacties

Volg Rockblog