Rock Am Ring 2012, Dag 1: Metalgeweld en Greatest Hits

Toegevoegd op zaterdag 2 juni 2012, 15:52
Laatste update zaterdag 2 juni 2012, 15:52
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Rock Am Ring 2012, Dag 1: Metalgeweld en Greatest Hits

Met een uitverkocht huis (85.000 bezoekers) en een affiche om je vingers bij af te likken, waren de verwachtingen voor de eerste dag van Rock Am Ring erg hoog. Lees hieronder onze recensie en check de foto's hier

Steel Panther trapte af op de Alternastage met hun halfuur durende hairmetalparodie. Alle clichés kwamen uitgebreid aan bod en werden ondersteund door de karakteristieke seksistische Steel Panther-ondertoon.

Het echte metalgeweld barstte na Steel Panther los; met een strakke set van Trivium. Het stokje werd overgedragen aan Lamb Of God, die op hun beurt de Alternastage omtoverden tot één grote circlepit. Tijd om op adem te komen was er nauwelijks, want ook Killswitch Engage zette een krachtige performance neer waarbij zowel het publiek als de band zelf er duidelijk blij mee was dat oudgediende Jesse Leach weer de vocalen voor zijn rekening nam.

Ondertussen werd de Center Stage wakkergemaakt met de vrolijke melodieën van The Subways. Na drie kwartier meezingen en –klappen was het tijd voor Cypress Hill om hun hiphopklassiekers ten gehore te brengen. Een ‘greatest hits set’ waarin How I Could Just Kill A Man en Insane In The Brain uiteraard niet ontbraken.

Waar te verwachten was dat Kasabian de boel zou opzwepen, was het Beth Ditto van Gossip die het veld voor de Center Stage echt aan het swingen kreeg. Al viel haar kledingkeuze niet bepaald in de smaak, haar krachtige stem deed dat zeker wel.

Het moment dat Chris Cornell en consorten het podium opstapten werd het meteen duidelijk; deze avond zou de avond van Soundgarden worden. Cornell had opener Spoonman, Let Me Drown en Gun nodig om zijn stem goed in te zingen, maar gooide vervolgens alle registers open. Er werd een show neergezet waarin de mannen duidelijk lieten zien nog steeds samen met Pearl Jam aan de top van de berg der grunge te staan.

Linkin Park had de eer om de eerste dag van Rock Am Ring op de Center Stage in het slot te gooien. De nu-metallers kregen de volgeladen bezoekersvakken meteen aan het springen, maar zetten helaas een ietwat ongebalanceerde set neer waarin de verhouding tussen oude hits en nieuw materiaal ver te zoeken was.  

Voor de tweede dag staan op Rock Am Ring onder meer Refused, Mastodon, Skrillex, Tenacious D en Metallica op het programma. Onze recensie en een selectie van de foto's van die dag zal naar verwachting op 3 juni rond 14:00 uur gepubliceerd worden.

Reacties

Volg Rockblog