Review: Rob Zombie - Hellbilly Deluxe 2

Toegevoegd op woensdag 27 januari 2010, 15:22
Laatste update donderdag 11 maart 2010, 12:08
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Review: Rob Zombie - Hellbilly Deluxe 2

Eind deze week brengt Roadrunner Records het nieuwe album van Rob Zombie uit, getiteld: Hellbilly Deluxe 2. We hebben er even op moeten wachten, het laatste Zombie album dateert van 2006 en droeg de titel Educated Horses. Komende vrijdag ligt Hellbilly Deluxe 2 in de muziek- en downloadwinkels, wij mogen hem alvast voor je bespreken én je kan de volledige single "Sick Bubblegum" beluisteren!

Zoals gezegd, we hebben er even op moeten wachten. Rob Zombie is een druk man. Hij schrijft niet alleen muziek, maar schrijft hij ook screeplays voor films en regisseert hij ook nog eens erg graag (The Devil's Rejects, House of 1000 Corpses).

In 2010 begint Zombie met het uitbrengen van zijn nieuwe album Hellbilly Deluxe 2. Deze zal gevolgd worden door een aangekondigde wereldtour.

Het album kent elf tracks en starts with a bang: Jesus Frankenstein opent het album met een typerend mysterieus Zombie intro, gevolgd door een opbouwend bruggetje ondersteund met een door orgel begeleid koor. All hail Jesus Frankenstein! Een track met een erg aanstekelijk riffje.

We all know how we're gonna' die, baby. We're gonna' crash and burn! Een filmquote, nog zo'n zekerheidje op een Rob Zombie album. Het is tijd voor de eerste single van het album: Sick Bubblegum. Mocht je nog niet bekend zijn met Rob Zombie, dan is dit een perfecte track om je kennis te laten maken met de meester zelf. Luister hem hieronder!

Daarna komt Zombie in What? opnieuw met een zeer aanstekelijk deuntje, mede dankzij het speelse keyboard-loopje. De titel suggereert het al, aan de lyrics valt geen touw vast te knopen. Het liedje blijft echter wel in je hoofd zitten en het is een erg fijne tune om te fluiten of neuriën. 

Mars Needs Women gaat van start met een acoustische gitaar en een basdrum, waarna Zombie met de tekst "Mars Needs Women, angry red women" het nummer inleidt. Het tempo daalt iets, ten opzichte van de vorige nummers. De opbouw van het nummer laat je linkervoet automatisch met de basdrum meetikken. 

Het citaat "They can sense the rhythm of your blood" uit de film Wolfen leidt het weerwolf-thema van Werewolf, Baby in. Een nummer dat lekker loopt en ook erg lekker is om mee te schreeuwen.

Virgin Witch wordt voorafgegaan door luidende kerkklokken en een duister gitaar-intro. De donkere sfeer wordt uitvergroot door het lage tempo in het nummer en de echo in Zombie's stem. 

We worden als vanouds meegezogen in de tendens van Zombie's muziek en daardoor zijn we inmiddels alweer bij Death and Destiny Inside the Dream Factory aanbeland. Een frisse, pittige wind die na twee minuten over is gewaaid, maar zijn sporen na laat.

Burn. Need we say more? Een titel als deze spreekt meestal voor zich. Als je onder het luisteren je ogen sluit, zie je jezelf door een stad lopen waar iedereen in paniek wegvlucht. Band voor instortende, brandende gebouwen. 

Cease to Exist is een nummer vol tempo- en stemmingswisselingen. Daardoor laat het je verward achter, jezelf afvragend op welke planeet je ook alweer was.

Werewolf Women of the SS. Een titel die uiteraard gebaseerd is op de gelijknamige 'bijdrage' van Rob Zombie aan de film Grindhouse uit 2007. Het vertelt het verhaal van Nazi-Duitsland dat probeert in de Tweede Wereldoorlog een ras van weerwolfdames in te zetten als wapen.

Het dramatische intro van de laatste track van Hellbilly Deluxe 2, The Man Who Laughs, gaat al snel over op een stevig en rauw stukje Zombie-metal. Erg welkom is de begeleiding van de violen en het intermezzo, in de vorm van een ruim drie minuten durende drumsolo. Het album wordt in zijn slot gegooid door nog eenmaal de gouden viool-gitaar combinatie er uit te knallen. 

Hellbilly Deluxe 2 is een erg fijn album. Vanaf vrijdag 29 januari legt Roadrunner 'm in de schappen bij de (betere) cd winkels en uiteraard is het album dan ook voor een schappelijke prijs in digitaal formaat te downloaden. Voor degenen die hem in de cd-kast willen zetten, is het album hier fysiek te pre-orderen. Dan heb je 'm vrijdag zeker in huis.

Begin volgende week kan je op de album-pagina van Hellbilly Deluxe 2 samples van het hele album beluisteren!

 

Reacties

Volg Rockblog