Review: Moss

Toegevoegd op vrijdag 23 april 2010, 15:45
Laatste update vrijdag 23 april 2010, 15:45
Geschreven door Joep
Bron: Rockblog

Review: Moss

Gisteravond 22 april vond in de Mezz in Breda het concert van Moss plaats. Tijdens het concert heeft Rockblog een live Twitter review bijgehouden. Onder aan deze pagina staan al de tweets op een rijtje.

Het voorprogramma Kookenhaken past qua stijl goed bij Moss. Ze spelen mooie popliedjes maar aan de uitstraling mogen ze nog wel wat doen. Verwacht bij Kookenhaken geen jonge knapen, de meeste bandleden zijn 30-40 jaar, maar aardige muziek maken kunnen ze wel. Een leuke opwarmer voor Moss dus.

Moss is zowel muzikaal als visueel een spektakel. Het was al bijna algemeen bekend dat hun nieuwste plaat Never Be Scared/Don't Be A Hero een klein meesterwerk was maar ook live is het dus genieten! Met het slim gebruiken maken van visuals op de achtergrond creeërt Moss een perfecte sfeer rond de nummers. Ze gebruiken soms 3 gitaren maar het wordt op geen enkel moment rommelig. Dit is ook te danken aan het goede geluid tijdens het concert. Ook de sterke samenzang mag als hoogtepunt vermeld worden evenals het vele gebruik van de effecten op de gitaar, stem of vanaf de synthesizer. Moss is een Nederlandse topband en moet je gewoon eens gezien hebben. Laat deze band zowel in ons land als in het buitenland erg groot worden!

9/10


Moss treedt de komende tijd nog erg veel op in Nederland. Een overzicht is hier te vinden. Overigens is de datum dat ze op Breda Barst spelen ondertussen van de eigen website afgehaald. Breda Barst heeft namelijk zelf nog geen namen vrij gegeven dus mocht het waarschijnlijk nog niet bekend gemaakt worden. Ze  staan bij ons wel op self-confirmed.

 

never be scared! (foto) @mosstheband @mezz_breda #3664 amazing! (foto) @mosstheband @mezz_breda #3664 toegift (foto) @mosstheband @mezz_breda #3664

Reacties

Volg Rockblog