De wandelgangen; Geruchten voor Rock Werchter 2013 op een rij (2)

Toegevoegd op zondag 27 januari 2013, 21:12
Laatste update zondag 27 januari 2013, 22:37
Geschreven door Gregory

Ieder najaar wordt er flink gespeculeerd op (grote) namen voor de zomerfestivals in binnen- en buitenland. Ook Rockblog houdt  het gehele jaar de geruchten scherp in de gaten en net als vorig jaar, brengen we in de herfst- en wintermaanden regelmatig geruchten-updates naar buiten. Dit jaar doen we dat onder de noemer ‘De Wandelgangen’.

We losten eerder al een ‘In De Wandelgangen’ voor dit festival en ook die blijft nog steeds grotendeels actueel. Geruchten blijven echter geruchten en je eens vergissen is en blijft menselijk. Geen Arctic Monkeys op Werchter dit jaar. Namen als Queens Of The Stone Age, Jake Bugg en Of Monsters And Men zijn dan wel nog steeds in de running voor een spot op een van de Werchter podia. Alt-J is eerder deze maand al aangekondigd door de schuur hemzelf.

The Prodigy

Een betere live act dan The Prodigy is in dit genre amper voor te stellen. Deze excentriekelingen lieten al menig festival wei over heel de wereld meer dan verzadigd achter, Werchter mocht er in het verleden al aan geloven. Benieuwd of we deze zomer weer volop meedansen op klassiekers als Firestarter, Voodoo People en Smack My Bitch Up.

Bloc Party

Het lijkt erop dat we niet lang moeten wachten op nog een Benelux passage van Bloc Party. Nu het solo project van frontman Kele Okereke voor even in de koelkast is geplaatst lijkt er alle tijd voor een Europese tour. Laten we wel hopen dat een eventuele Werchter passage wel die matige prestatie van Pukkelpop 2012 overtreft.

The Hives

Wie nog niet van de live reputatie van The Hives heeft gehoord moet de laatste 5 jaar wel onder een rots hebben doorgebracht. Eind december deden ze de te AB te Brussel nog op zijn grondvesten daveren, deze zomer zijn alweer een aantal Europese festivals aan de beurt. Mogelijk weten we morgen of ook Werchter daar dit jaar weer bij zit.

Tame Impala

Voor velen was Tame Impala hun Lonerism de plaat van 2012. Een passage van de psychedelische rockband zou veel mensen dus wel eens op het idee kunnen brengen om hun jaarlijkse vakantie te laten schieten voor een bezoekje aan het (hopelijk) zonnige Werchter.

Palma Violets

We tipten deze heren eerder al eens in onze New Noise rubriek als een van de eerste bevestigde bands voor Fib Benicássim, het grootste Indierock festival van Europa. Geen "Cool Cats" zijn echter cool genoeg om een aanvraag tot boeking van een van de grootste festivals in Europa te weerstaan, bij interesse staan deze jongens dus ook In België deze zomer.

Young Guns

Rock & Roll zal nooit helemaal dood zijn zolang er nieuwe frisse bands blijven opstaan van dit kaliber. Young Guns heeft zich het afgelopen jaar al een hele mooie reputatie bijeen gespeeld. De band combineert van die lekkere rauwe rock nummers met een ongelooflijke live prestatie.

The Bots

Nog volop aan het puberen maar toch al het voorprogramma van Blur spelen. Het is alleen een zeer select groepje gegeven. Deze toekomstige wereldsterren zijn naast Triggerfinger trouwens een van de eerste bevestigde namen voor wereldklasse festival Sziget. Nu al door ons getipt als een van de must sees op Werchter 2013.

Imagine Dragons

Je kent ze misschien als de band die de soundtrack maakte voor de commercial van Assasins Creed 3, een van de beste games van de laatste maanden. Deze opkomende Indie band heeft echter nog veel meer in hun mars. Hun laatste single It’s Time heeft zich alvast in geen tijd tot wereldhit gemanifesteerd. Benieuwd of we binnenkort ook hun live capaciteiten kunnen bewonderen.

Andere geruchten

Ook Animal Collective, Nick Cave, James Blake en Azealia Banks lijken serieuze kanshebbers voor deze editie. Morgen wordt er alvast veel meer duidelijk, want om 5 uur lost het grootste festival van België namelijk een serieuze reeks nieuwe namen. Wij zijn er natuurlijk ook dan als de kippen bij om u zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van de nieuwste toevoegingen aan de affiche. Bekijk ondertussen of er op onze festivalpagina nog nieuwe geruchten zijn binnengestroomd voor uw favoriete festival.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!