De wandelgangen; Geruchten voor Rock Werchter 2013 op een rij

Toegevoegd op donderdag 6 december 2012, 22:56
Laatste update vrijdag 7 december 2012, 20:14
Geschreven door Gregory

De wandelgangen; Geruchten voor Rock Werchter 2013 op een rij

 

Ieder najaar wordt er flink gespeculeerd op (grote) namen voor de zomerfestivals in binnen- en buitenland. Ook Rockblog houdt  het gehele jaar de geruchten scherp in de gaten en net als vorig jaar, brengen we in de herfst- en wintermaanden regelmatig geruchten-updates naar buiten. Dit jaar doen we dat onder de noemer ‘De Wandelgangen’ en ditmaal is het de beurt aan Vlaanderens grootste festival Rock Werchter.

The Killers

Na uitgebreide aandacht voor het solo project Brandon Flowers is er eindelijk terug tijd voor The Killers. Een band van dat formaat op volle festival snelheid kan natuurlijk ook de Werchter organisatie niet ontgaan. Tussen 12 en 14 juli staan ze alvast op het Schotse T In The Park.

Queens Of The Stone Age

QOTSA werkt momenteel volop aan een nieuw album onder begeleiding van niemand minder dan rock icoon Dave Grohl. Een magische combinatie die ongetwijfeld vuurwerk zal opleveren. Benieuwd of ‘den Dave’ ook, voor het tweede jaar op rij, mee naar België afzakt.

Arctic Monkeys

Het minst concrete gerucht, maar na hun passage van 2011, wel een van de mooiste. Van ver hoorden we dat The Monkeys wel eens naar Werchter zouden kunnen komen. Die andere legendarische band haalt het natuurlijk jammer genoeg niet meer. Reden genoeg om aan te nemen dat het om Alex Turner en consorten ging?

Of Monsters And Men

Vorig jaar mochten ze al eens oefenen in de Marquee te kiewit. Dat dat meer dan vlotjes ging is niet alleen ons opgevallen. Ze staan dit jaar op zowat alle grote festivals rond de Werchter periode, vult u de rest zelf maar aan.

Alt-J

Met een Mercury prijs in hun zakken en de titel “beste album van 2012 volgens Oor” lijken deze jongens goed op weg om een aardig bandje te worden. Voorzichtig worden wel eens in een adem genoemd met bands als Mumford And Sons en Noah And The Whale. Benieuwd of ze live even goed voor de dag gaan komen.

Jake Bugg

Dit wunderkind is misschien wel de ondekking van 2012. Een passage op Werchter zou betekenen dat de jonge singer-songwritter in de voetsporen van idolen als Noel en Liam Gallagher zal treden. Dat deze Jake Bugg echter de potentie heeft om minstens even goed te doen twijfelen wij geen moment aan.

30 Seconds To Mars

De Emo glam band rond manusje van alles Jared Leto heeft voor juni en juli al een mooie dikgeboekte europese kalender klaar staan. Er zijn echter wel nog een paar gaatjes te vinden tussen 4 en 7 juli.

Andere geruchten

Ook NOFX, Maroon 5, Paramore, Two Door Cinema Club en Neon Trees zouden in de running zijn voor een plaatsje op de affiche van Rock Werchter 2013. Hou ook zeker goed onze Rock Werchter pagina in de gaten, pikken wij een gerucht op dan lees je het hier als eerste. Heb je zelf een concreet gerucht voor Werchter of een ander festival aarzel dan niet om ons te contacteren.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!