Album Recensies

Stallone - American Baby (EP)

Toegevoegd op dinsdag 4 december 2012, 11:27
Laatste update dinsdag 4 december 2012, 11:32
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Stallone - American Baby (EP)

Je houdt van een flinke portie gitaren, draait het liefst de hele dag stonerrock, maar houdt wel van afwisseling met trage sludgeriffs en rauwe thrashinvloeden. Je hebt het vinyl van Kylesa en Black Tusk grijsgedraaid, dit jaar stonden de nieuwe Torche en Baroness bij je op repeat en heb je via Kickstarter een mooie limited edition van het nieuwe album van Wo Fat gescoord.

Maar nu is het tijd voor iets nieuws.

American Baby

Dan komt Stallone als geroepen voor je. Het kwartet uit Georgia slingerde begin dit jaar hun eerste twee tracks de wereld in en heeft daar even later nog zes nummers achteraan gegooid op hun tweede EP, getiteld: American Baby.

Stallone combineert op American Baby de brute kracht van sludge met de melancholiek van stonerrock en gooit ook een dosis post-metal in de mix. Die mix resulteert in een unieke EP die bestaat uit zes instrumentale, ruwe pareltjes die iedere liefhebber van een of meerdere van de bovengenoemde ingrediënten zeker gehoord moet hebben.

American Baby is te beluisteren via Spotify en BandCamp. Ook de eerder genoemde twee tracks van de selftitled EP zijn via BandCamp te checken.

Reacties

Volg Rockblog