Album Recensies

Cult of Occult - Hic Est Domus Diaboli

Toegevoegd op dinsdag 21 januari 2014, 11:51
Laatste update dinsdag 21 januari 2014, 11:56
Geschreven door Jeroen
Bron: Rockblog

Cult of Occult - Hic Est Domus Diaboli

Één van de beste metalplaten van vorig jaar was ‘Abandon all Life’ van Nails. Een allesvernietigende trip van 17 keiharde minuten die qua smerigheid en compromisloosheid haar gelijke niet kent. Het tweede album ‘Hic Est Domus Diaboli’, wat zoveel betekent als ‘Dit is het Huis van de Duivel’, van het Franse sludge/doom collectief Cult of Occult is enigszins vergelijkbaar met deze instant klassieker. Er is echter een groot verschil: daar waar Nails slechts 17 minuten nodig heeft, daar nemen de Fransen maar liefst een dikke 70 minuten de tijd om al hun ongenoegen, smerigheid en verderf over je heen te storten.

De sludge en doom van Cult of Occult is namelijk traag, heel traag. En dat moet je trekken. Nog meer dan op haar gelijknamige debuut is de band de kant van het semi-legendarische Teeth of the Lions Rule the Divine opgeschoven. Dat wil zeggen lange trage nummers met supersmerige riffs en angstaanjagende screams en grunts.

Zo bevat het album slechtst 6 nummers, waarvan ‘Pro Diabolus Mor’ en ‘Magna Eripe’ ieder net zo lang zijn als het gehele Nails album. Je kunt dus gerust stellen dat het album een behoorlijke hele zit is. Voor mensen met het doom/sludge hart op de juiste plaats hoeft dit echter geen probleem te zijn, want het Franse Cult of Occult levert namelijk wel kwaliteit. Net als op haar debuut zijn ook hier de composities weer dik in orde en is de productie moddervet. Dus laat dat welverdiende plaatsje op Roadburn maar komen.

Reacties

Volg Rockblog