Album Recensies

Trivium - Vengeance Falls

Toegevoegd op vrijdag 25 oktober 2013, 16:00
Laatste update vrijdag 25 oktober 2013, 16:00
Geschreven door Els
Bron: Rockblog

Trivium - Vengeance Falls

Trivium stelt deze maand hun zesde studio album voor: Vengeance Falls. Verwacht je aan alles wat je al hoorde van de band, maar dan gewoon in een nieuw album met nieuwe nummers natuurlijk. De Amerikanen doen niet onder voor de eerdere albums die ze al uitbrachten, maar Vengeance Falls is nu ook weer niet al te vernieuwend.

Met de deur in huis

Geen medelijden voor de gevoelige oren, want als Vengeance Falls begint, wordt er meteen op je nog slaperige zintuigen ingebeukt. Eerste indrukken kunnen geklasseerd worden onder de aloude Trivium sound van tien jaar geleden, met afwisselende clean vocals en alom bekende screams van zanger Matthew Heafy.

Niet zozeer de instrumentale stukken, maar vooral de gezongen delen doen het hele gebeuren een beetje denken aan Metallica. Niet verwonderlijk, want Matthew coverde al Metallica songs toen hij op de planken stond tijdens talentshows, nog voor Trivium het levenslicht zag.

Muzikale hoogtepunten

Vengeance Falls mag dan wel een doordeweeks album zijn voor Trivium, toch kent het enkele muzikale uitschieters zoals Strife, Through Blood & Dirt & Bone en Wake. Dit laatste nummer is meteen de afsluiter van het album. Het rustige en wiegende ‘Wake’ werkt misleidend, want na dertig seconden wordt de eindsprint ingezet: De zwaarste middelen worden een laatste keer boven gehaald wanneer de gitaren met distortion worden versterkt.

Conclusies en confusies

We twijfelen niet aan het succes en de populariteit dat ‘Vengeance Falls’ teweeg zal brengen. Vanaf november gaat Trivium Noord-Amerika, de UK en Australië doorkruisen tot ze erbij neervallen in het voorjaar van 2014. Er liggen tot nu toe amper concerten in het Europese vooruitzicht, maar de ongeduldigen onder ons kunnen alvast een ticket voor Hellfest op hun verlanglijstje zetten.

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog