Album Recensies

Mastodon - The Hunter

Toegevoegd op donderdag 22 september 2011, 07:30
Laatste update woensdag 25 januari 2012, 22:37
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Mastodon - The Hunter

Mastodon kondigde in januari aan, bezig te zijn met het vijfde studio-album, getiteld: The Hunter. De mannen stonden daarmee voor de lastige klus om een opvolger te maken voor het alom geprezen "Crack The Skye" uit 2009.

In de afgelopen maanden werden de Mastodonfans getracteerd op een aantal voorproefjes. Met albumopener "Black Tongue" en het aanstekelijke "Curl Of The Burl" wisten we gelijk waar we aan toe waren: een stevig album met een serie ouderwets typerende Mastodon tracks.

Een eigen karakter

The Hunter lijkt verder te gaan op de Mastodon van voor 2009; wie namelijk stilstaat bij de structuur van het album, voelt al snel dat het wezenlijk verschilt van Crack The Skye. Waar zijn voorganger aanvoelde als een totaalervaring, zorgen de opbouw, de songcomposities en de riffs op het nieuwe album voor dertien heerlijke tracks, maar met elk een eigen karakter.

Herinneringen

Toch worden er sporadisch ook herinneringen aan Crack The Sky opgehaald, bijvoorbeeld met de titeltrack "The Hunter"; een nummer dat op beide albums tot zijn recht was gekomen.

Geperfectioneerde sludgemetal

Mastodon laat met The Hunter zien dat ze de kunst der sludgemetal nog altijd tot in perfectie beheersen. Voor degenen die niet bekend zijn met het metalkwartet is het een prima kans om ze te leren kennen. Voor de trouwe fans is de nieuwe plaat wederom een musthave voor de Mastodon-collectie.

Check The Hunter zelf!

The Hunter is nu verkrijgbaar op cd, via itunes en als stream bij Spotify.

Reacties

Volg Rockblog