Album Recensies

Silverstein - Short Songs

Toegevoegd op dinsdag 21 februari 2012, 21:17
Laatste update dinsdag 21 februari 2012, 21:19
Geschreven door Redactie
Bron: Rockblog

Silverstein - Short Songs

Short Songs, het nieuwe Silverstein album, bevat 22 nummers die gemiddeld een pak korter zijn dan 90 seconden. “Size doesn’t always matter, it’s what you do with it”, gaat dus perfect op voor het meest recente, Canadese post-hardcore, export product. Een verfrissend idee, maar zeker geen unicum.

Onder andere Fat Mike zijn label Fat wreck chords deed het hun al voor met de release van het verzamelalbum “short songs for short people”. Toevallig of niet is er ook op deze short songs een “kleine” rol weggelegd voor Burkett’s (mr. Fat himself) band NOFX.

Het album bestaat uit twee sets van telkens 11 nummers. Opmerkelijk daaraan is de variatie die de band voor de dag brengt. Langs de ene kant heb je de nieuwe nummers, grotendeels post-hardcore tracks in de gebruikelijke Silverstein stijl. Daar tegenover staan dan enkele opvallende covers van bands als onder meer Nofx, Dead Kennedys, Descendents, Gorilla Biscuit. Het is de eerste maal dat we de band echt pure, rauwe punk horen spelen.

Lengte hoeft in dit geval zeker geen maat te zijn voor kwaliteit. De hardcore nummers zijn leuk om te beluisteren, wel zonder dat er echter echte uitschieters tussen zitten. De covers zijn dan weer een heel ander verhaal. Zanger Told’s stem past perfect bij het punk genre waardoor er enkele pareltjes hun weg naar de tracklist hebben gevonden. De gecoverde bands mogen op beide oren slapen, hun werk wordt alle eer aangedaan.

Silverstein is dit voorjaar nog live aan het werk te zien in onder meer de Melkweg (Amsterdam, 22/04) en de Trix (Antwerpen, 24/04).

Review door Gregory Lambrechts

Reacties

Volg Rockblog