Album Recensies

Review: Incubus - If Not Now, When?

Toegevoegd op woensdag 13 juli 2011, 13:47
Laatste update donderdag 21 juli 2011, 11:59
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Review: Incubus - If Not Now, When?

Na een korte break, een greatest hits-album en een soloplaat van frontman Brandon Boyd, brengt Incubus voor het eerst sinds het in 2006 uitgebrachte Light Grenades weer een album uit. De titel: "If Not Now, When?".

Door de jaren heen heeft het vijftal uit Californië in de breedte geëxperimenteerd met muziekstijlen. Van funk tot hardrock, van hiphop tot electro; Incubus beheerst het allemaal. Toch kennen de meesten Incubus met name van een serie (soft)rockhits als Drive, Are You In en Love Hurts.

Al staat Incubus bekend om de bombastische, opzwepende liveshows, het studiomateriaal is er de laatste jaren juist toegankelijker en rustgevender op geworden. Die trend is doorgezet op het nieuwe album; If Not Now, When bestaat voornamelijk uit zoetsappige liefdesliedjes en semi-acoustische melodieën.

Tracks als Adolescents en Promises, Promises zijn overduidelijke singles en hebben een hoog meezinggehalte, maar het album kent geen uitblinkers. Als na vijftig minuten speeltijd de laatste klanken van If Not Now, When hebben geklonken, blijf je achter met één priemende vraag: Waar zijn toch die typerende, muzikale explosies gebleven?

Al kent het album geen uitschieters, toch is het als geheel een prima album. Deze nieuwste toevoeging aan de Incubus-collectie zal echter niet gebruikt worden om compleet op los te gaan, maar is wel uitermate geschikt tijdens een welverdiend rustmomentje.

Win het nieuwe Incubus album bij Rockblog!

Incubus-fans opgelet: Houd deze week onze twitter en website goed in de gaten, we gaan namelijk een aantal exemplaren van If Not Now, When weggeven!

Reacties

Volg Rockblog