Live Recensies

Orgel Vreten @ Effenaar 10-05

Toegevoegd op zaterdag 12 mei 2012, 09:51
Laatste update zaterdag 12 mei 2012, 09:51
Geschreven door Tom
Bron: Rockblog

Orgel Vreten @ Effenaar 10-05

Orgel Vreten is het unieke Hammondorgel-project van Robin Piso en Thijs Schrijnemakers. Robin Piso natuurlijk bekend als toetsenist bij DeWolff en Thijs bekend van de band Stereo en toetsenist bij Wende. Vanavond staan ze voor de tweede keer in de Effenaar, dit na het grote succes in een uitverkochte kleine zaal in februari van dit jaar.

orgelv1

De show van vanavond heeft geen voorprogramma en iets voor half 10 komen de twee toetsenisten, bassist en drummer het podium op. Meteen vanaf het eerste nummer is de zaal om, de energie die van hun afspat en het geweldige Hammondgeluid pakken de zaal in.

Ze beloven er geen show vol grappen zoals bij de vorige show van te maken, hoewel het aantal grappen misschien minder is blijven ze terugkomen tijdens de show en dat is geen zeker gemis. De droge humor waarbij de drummer het moet ontgelden doen het goed bij het publiek.

orgelv2

Na een tweetal rustigere nummers knallen ze door en er volgen mooie energieke nummers waarbij de toetsenisten gaan battlen en bij elkaar gaan spelen. Op het einde van de show komen de gitarist en zangeres van Stereo, die vorige band waar Thijs in zat, het podium op. Het is een goede toevoeging en zorgt voor de juiste afwisseling.

Ze vertellen dat de gitarist altijd het nummer Highway Star van Deep Purple met hun heeft willen zingen. Dit gebeurd en daarvoor hebben ze Ruud Jolie (de gitarist van Within Temptation) gevraagd, wat volgt is een geweldige samenwerking en toegift van beide toetsenisten.

Orgel Vreten is een bijzonder project dat zeker de moeite waard is om te zien. De komende dagen staat Orgel Vreten nog in de Sugar Factory, Tivoli en op het Mama’s Pride festival in Geleen. De foto’s die door Rockblog gemaakt zijn van deze avond kun je via onderstaande link bekijken.

Reacties

Volg Rockblog